Equinor signerer milliardkontrakter med Aibel

Aibel anslår at kontraktene med opsjoner samlet vil kreve 3.500 årsverk.

Geir Tungesvik (fra venstre), prosjektdirektør i Equinor, Mette H. Ottøy, anskaffelsesdirektør i Equinor, og Mads Andersen, konsernsjef i Aibel.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Equinor har på vegne av partnerskapene i Krafla, Gina Krog, Asterix og Gassco på Kårstø signert kontrakter med Aibel til en verdi av omtrent fem milliarder kroner, inkludert opsjoner.

– Disse tildelingene bygger videre på vår sterke felles historie og Aibels demonstrerte konkurransekraft. Kontraktene vil innebære arbeid i stort omfang for Aibels norske organisasjon, inkludert i Haugesund, Harstad, Asker og Stavanger, sier Mette H. Ottøy, direktør for anskaffelser i en melding fra oljegiganten.

– Langsiktig samarbeid

Like etter nyheten stiger Equinor-aksjen på børs etter en markant nedgang på to prosent tidligere tirsdag. Få minutter etter nyheten er aksjen opp 0,7 prosent.

– Vi har et langsiktig samarbeid med Aibel, og de er en av våre viktigste samarbeidspartnere i videreutviklingen av prosjektporteføljen på norsk sokkel, sier Geir Tungesvik, prosjektdirektør i Equinor.

Aibel eies 50 prosent av Ferd, og 32 prosent av svenske Ratos, og 18 prosent av det sjette AP-fondet. Selskapet er under vurdering for enten notering eller salg, meldte de i mai.

Fire nye kontrakter

Aibel har totalt blitt tildelt fire ulike kontrakter:

  • Forprosjektering og design (FEED) for den ubemannede prosessplattformen på Krafla-feltet. Verdien på studien er beregnet til i overkant av 180 millioner kroner.
  • FEED-studie for å knytte Asterix-funnet til Aasta Hansteen-plattformen. Samlet verdi for FEED-studien er beregnet til i overkant av 75 millioner kroner.
  • Aibel har blitt tildelt en gjennomføringskontrakt for modifikasjoner på Gina Krog og Sleipner A for å knytte plattformene sammen med den nye rørledningen. Denne kontrakten har en verdi på i underkant av 500 millioner kroner og er anslått til å sysselsette om lag 70 personer de neste tre årene.
  • På vegne av operatør Gassco og interessentskapet Gassled har Equinor tildelt Aibel en FEED-kontrakt for å elektrifisere turbiner og trykkokere på Kårstø prosessanlegg. Kårstø elektrifiseringsprosjekt har som mål å redusere CO₂-utslippene med i underkant av 500.000 tonn per år.
Publisert: