Ny gasskontrakt for Wood på 400 millioner

Wood skal oppgradere gassanlegget Kollsnes de neste årene, mens Kværner blir underleverandør.

GASS: Kollsnes prosessanlegg ligger utenfor Bergen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Equinor har tildelt Wood Norge en kontrakt til en anslått verdi på 400 millioner kroner, melder Equinor på sine nettsider torsdag.

Wood skal jobbe med en oppgradering av monoetylenglykol-prosjektet (MEG) på Kollsnes prosessanlegg utenfor Bergen. Anlegget driver med gassbehandling og eksport, der Equinor er teknisk tjenesteyter på vegne av operatøren Gassco.

Wood får ansvaret for prosjektering, anskaffelser, bygging og installasjon (EPCI) i forbindelse med oppgraderingen.

Holder på i minst to år

Kontrakten omfatter opsjoner med muligheter for fremtidig arbeid.

Kontraktsarbeidet begynner i september 2020, med installasjon og ferdigstillelse på Kollsnes i løpet av 2022/23, står det i meldingen fra Equinor.

Det er ventet at kontrakten vil omfatte rundt 150 årsverk i løpet av prosjektperioden. Ledelse og prosjektering vil bli utført på Wood sitt kontor i Sandefjord, med støtte fra selskapets internasjonale organisasjon.

Kværner med på laget

Også Kværner har landet en avtale med Wood, da som underleverandør.

Kværners kontrakt er verdt cirka 200 millioner kroner, med noen muligheter for ytterligere omfang, skriver selskapet i en melding.

Kværners hovedoppgave er å bygge nye enheter for å øke kapasiteten for behandling av gass på deler av prosessanlegget.

Selskapets hovedområde i avtalen vil være fabrikasjon og installasjon av et nytt, fjerde prosesseringstog for prosessering av MEG (monoetylenglykol) som kommer med gassen fra Troll-reservoaret og andre offshore-felt gjennom havbunnsrørledninger til land, melder Kværner.

Fabrikasjonen og sammenstillingen av modulen vil finne sted på Kværners anlegg på Stord fra sensommeren 2021.

Kværner skal også utføre installasjonsarbeidet på Kollsnes i andre halvdel av 2022. Kværners prosjektgruppe vil jobbe integrert med Woods team basert i Sandefjord, Norge og andre lokasjoner, skriver selskapet.

Publisert: