Argentinske myndigheter ønsker Norwegian-oppstart

Norwegian har lenge ønsket å satse Argentina. Nå anbefaler Det argentinske luftfartstilsynet (ANAC) oppstarten av 153 Norwegian-ruter fra Argentina. 

Bjørn Kjos presenterer kvartalstallene for Norwegian torsdag morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Norwegian har tidligere søkt om driftstillatelse i Argentina, og har planlagt å investere 37 milliarder de neste årene på satsing i landet.

Flyselskapet har tidligere skissert planer om 70 fly på fire baser som skal betjene rundt 146 ruter, men har manglet Argentinas godkjennelse. Nå kommer argentinske myndigheter med en håndsrekning til Norwegian.

Solid resultat

Beskjeden fra ANAC kommer samtidig som flyselskapet la fram sterke tall for tredje kvartal. Flyselskapet hadde i tredje kvartal rekordstor omsetning og fikk et resultat på 1,351 milliarder kroner før skatt.

Det er en økning sammenlignet med resultatet på 1,270 milliarder i samme kvartal i fjor.

Omsetningen i årets tredje kvartal gikk opp fra 8,3 milliarder i fjor til 10 milliarder kroner i år.

Forsinkelser

Flyselskapet har en fyllingsgrad på 92 prosent, og konsernsjef Bjørn Kjos sier seg godt fornøyd med både passasjerveksten og fyllingsgraden dette kvartalet. Totalt reiste 9,8 millioner passasjerer med Norwegian i tredje kvartal, en økning på 14 prosent fra samme kvartal i fjor.

– Vi har imidlertid hatt betydelige ekstra kostnader til innleie av fly og kompensasjon til forsinkede passasjerer som påvirker resultatet kraftig. Utviklingen framover ser dog bra ut både i form av billettsalg både på godt etablerte og nye ruter, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Publisert: