Tine-sjefen varsler meierinedleggelser

Siden 1990 har antalet produksjonsanlegg blitt kuttet fra 120. Nå har meierigiganten 31 produksjonsanlegg, men flere kan forsvinne i årene som kommer.

 • Andreas Askildsen
  Andreas Askildsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Tine har i dag 31 produksjonsanlegg fra Tana i nord til Kristiansand i sør (se faktaboks) . Nå varsler den nytilsatte konsernsjefen i Tine at selskapet ikke kan opprettholde driften av alle.

– Nei, det er ikke mulig. Hvor mange vi ender opp med vet jeg ikke, men når vi ser oss tilbake om noen år vil det være færre, sier Hovland til Dagens Næringsliv.

Hovland har fått i oppdrag fra styret å bedre konsernets resultater og jobber nå med en ny strategiplan. Denne skal øke veksten, samtidig som kostnadene skal skjæres ned med et foreløpig ukjent antall millioner kroner.

De siste årene har selskapets resultat ligget rundt halvannen milliard. Melkeforbruket har gjennom flere år vært synkende og konkurransen fra produsenter som Q-Meieriene og Synnøve Finden har blitt tøffere. Samtidig mister Tine fra 2020 eksportstøtten for Jarlsberg-ost og dette er årsaken til at de vil starte produksjon av Jarlsberg i Irland.

Publisert:
 1. Tine
 2. Ost

Mest lest akkurat nå

 1. Tore Renberg har fått korona: Utsetter turné

 2. Huset hennes på Tjelta er allerede ferdig pyntet til jul

 3. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

 4. Tidligere MDG-topp i Rogaland er ny leder i Grønn Ungdom

 5. Strenge dietter ga Helge H. Rakstang et anstrengt forhold til mat. Slik fikk han en bedre livsstil

 6. – Imponerende at de klarte å ha aktiviteter som passet både treåringer og tenåringer