Nå bekrefter Lufthansa at de dropper Stavanger

Lufthansa bekrefter endelig overfor Aftenbladet mandag formiddag at Stavanger-Frankfurt-ruten kuttes og at siste flyvning er 25. oktober. Ifølge selskapet er det ikke lenger økonomisk forsvarlig å fortsette med ruten.

Publisert: Publisert:

ta7c6748.jpg

  • Stein Halvor Jupskås
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Pressekontakt i Lufthansa, Mirjam Eberts, bekrefter mandag formiddag at Lufthansa slutter å fly fra Stavanger til Frankfurt fra 25. oktober.

— Ja, dette stemmer. Det er kun økonomiske årsaker som er bakgrunnen for denne avgjørelsen. Ruta var dessverre ikke lønnsom, sier hun til Aftenbladet.

Hvordan har nedgangen i oljebransjen spilt inn i denne sammenhengen?

— Det har vært en medvirkende faktor, sier Eberts. Hun ønsker ikke å gå inn på hvor stor nedgang det har vært i inntektene til denne ruta, men bekrefter at ruta ikke har vært lønnsom den siste tida.

— Vi vil opprettholde tre daglige flyginger fra Oslo til Frankfurt og Munchen, sier Eberts.

Les også

Lufthansa vil ikke lenger fly fra Sola

At Lufthansa kutter ut ruta vil i praksis bety et svekket tilbud ut i Europa og verden for øvrig for flypassasjerer fra Rogaland. Det er allerede klart at Air France kutter sine ruter fra Stavanger til Paris i høst. At Lufthansa gjør det samme til Frankfurt er enda mer alvorlig, fordi Frankfurt fungerer som et knutepunkt til resten av verden.

Aftenbladet fikk bekreftet fra flere sikre kilder søndag at Lufthansa kutter ruten Stavanger-Frankfurt fra 25. oktober. Nå er altså bekreftelsen offisiell fra selskapet selv.

Eksistert i 12 år

Ruten Stavanger-Frankfurt har eksistert helt siden juni 2003, da Lufthansa startet flygingene med to daglige avganger i hver retning. Den siste tiden har Lufthansa operert med tre daglige avganger

De siste årene har det tyske flyselskapet redusert kapasiteten betydelig. Overgangen fra Boeing 737 til CRJ-900 har medført en reduksjon på 120-140 seter per fly til om lag 80.

I fjor stoppet Lufthansa også flygingene på Bergen. Først reduserte man antallet daglige flyginger fra tre til en. I fjor høst var det helt stopp.

Les også:

Publisert:

Les også

  1. Air France gir opp Stavanger-Paris

  2. Flyr med halvfullt oljefly til Houston

  3. Lufthansa-fly holdt på å krasje med drone

  4. Nå skal det bli sving på bagasjehåndteringen