Melby åpner for å endre kompensasjonsordningen for pelsdyrbønder

Venstres stortingsrepresentant Guri Melby sier til Nationen at hun ser for seg at Stortinget kan gjøre endringer i kompensasjonen til pelsdyrbønder.

Publisert: Publisert:

Venstres Guri Melby åpner for at det kan bli endringer i regjeringspartienes forslag til kompensasjonsordning for pelsdyrbønder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB

Regjeringen har møtt kraftig kritikk fra næringen etter at de la fram sitt forslag til erstatningsordning for pelsdyrbønder som er nødt til å avvikle driften. Det har særlig vært diskusjon rundt at bokført verdi skal ligge til grunn for beregningene av erstatningsgrunnlaget, og ikke takstverdi.

Melby understreker overfor avisa at det er viktig for regjeringspartiene at individuell behandling ligger til grunn, og at de må gjøre en ny vurdering om det viser seg at beregningene som har blitt brukt, ikke stemmer.

– Om det blir urimelige utslag er vi selvsagt veldig åpne for å se på dette på nytt, sier Melby og legger til at hun ser for seg at Stortinget kan gjøre endringer i ordningen.

Fylkeslag i både KrF, Høyre og Frp har vært kritiske i sine høringssvar til kompensasjonsordningen regjeringen har foreslått.

Venstre fikk i regjeringsplattformen som ble forhandlet fram på Jeløya i fjor vinter, gjennomslag for å avvikle pelsdyrnæringen. Verken Høyre, Frp eller KrF ønsker egentlig avvikling.

Publisert:

Les også

 1. Slutt for pelsdyrdrift: – Folk er kjørt på legevakten fordi de ikke klarer mer

 2. Pelsoppgjøret havner i Jæren tingrett

 3. – Pelsbøndene blir kompensert, Pollestad!

Mest lest akkurat nå

 1. Om knappe to uker blir bussturen billigere for flere – og flere kan reise på samme billett

 2. To nye smittetilfeller i Stavanger

 3. Søppel­syndere av­sløres av kamera: 3514 har fått til­snakk

 4. – Bjerkreim burde sendt nabovarsel

 5. De tar mot til seg og ber om hjelp mot familievold. Så får de nei eller må vente i månedsvis

 6. SUS prøver å finne ut hvorfor så mange blir innlagt på ny

 1. Pelsdyrnæringen
 2. Venstre (V)