Stormen ga rekordrask flygning over Atlanteren

Ekstremværet som herjer har ført til ekstra raske flygninger mellom New York og London. Lørdag satte et British Airways-fly ny rekord.

Det var et fly fra British Airways som satte rekorden lørdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Flyet suste av gårde fra JFK-flyplassen i New York til Heathrow i London på kun fire timer og 56 minutter, ifølge Flightradar24, som har logget den aktuelle flygningen. Det skriver The Independent.

Dette er ny rekord for passasjertrafikken på strekningen, riktignok når man ser bort ifra det supersoniske Concord-flyet som gjennomførte turen på under tre og en halv time mellom 1976 og 2003.

Takket være stormen fikk flyet en fart på rundt 1.300 kilometer i timen, mot den vanlige marsjfarten på 900 kilometer i timen.

I løpet av helgen har flere andre fly også vært i nærheten av å bruke bare fem timer på strekningen, som under normale vindforhold tar i overkant av seks timer.

Før stormen satte inn, var det et Norwegian-fly som hadde rekorden. Det gjennomførte turen mellom JFK og London Gatwick på fem timer og tretten minutter i januar 2018.

Mens flyene oppnår toppfart mellom USA og Storbritannia, har flygninger som går motsatt vei hatt forsinkelser på over to og en halv time.

Publisert: