Rødt vil innføre avgifter på dyre elbiler

Rødt vil at de dyreste elbilene skal miste avgiftsfritaket og ber opposisjonspartiene på Stortinget slå følge.

Publisert: Publisert:

Rødt vil at dyre og luksuriøse elbiler bør ilegges avgifter og frir til de andre opposisjonspartiene om å enes om et forslag. Foto: Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix

  • NTB

– Nå brukes det over 10 milliarder i året på avgiftsfritak for elbiler, og det er 27 ganger så vanlig å ha en elbil i familier med god råd enn i familier med dårlig råd. Det skuffes milliarder av kroner over til dem som har mest, sier partileder Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

Han utfordrer Fremskrittspartiet til å stille seg bak kravet om at de dyreste og mest luksuriøse elbilene ikke skal slippe unna avgifter. Moxnes fremmer tirsdag forslaget hvor han ber regjeringen utrede modeller for å ilegge de dyreste elbilene avgifter.

Forslaget skal være forenlig med politikken til Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Senterpartiet vil at det fremdeles skal være billigere å kjøpe elbil, men mener også disse bilene må betale veibruksavgifter. I regjering tok Frp til orde for en vektavgift på dyre elbiler, men dette ble fjernet i Stortinget av Venstre og KrF.

Forslaget er ikke i strid med hva Frp tidligere har tatt til orde for, men partileder Siv Jensen har varslet at partiet ikke vil støtte noen av forslagene fra venstresiden. Frp i stedet vil fremme sine egne forslag.

Publisert:

Les også

  1. Undersøkelse: Stort flertall for å innføre avgifter på de dyreste elbilene

  2. Tesla vingefast i vaskehall

  3. Elbilene ekspertene ser frem til: – Proppfulle av ny, fremtidsrettet og revolusjonerende teknologi

  1. Elbil
  2. Bjørnar Moxnes
  3. Siv Jensen
  4. Politikk
  5. Skatter og avgifter