Baker Hughes legger ned i Oslo - sier opp i Stavanger

Oljegiganten stenger et kontor i Oslo på grunn av vanskelige markedsforhold. Samtidig mister 50 ansatte jobben i Stavanger.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Oljeselskapet Baker Hughes stenger Oslo-kontoret, opplyser selskapet til E24 tirsdag.

– Vi står overfor markedsforhold vi aldri har sett tidligere, som krever at vi kutter kostnader og restrukturerer deler av virksomheten, opplyser en talsperson i Baker Hughes til E24.

– Dessverre har vi, som et resultat av dette, varslet intensjonen om å stenge en avdeling i Oslo.

Selskapet vil ikke svare på hvor mange ansatte som blir berørt, eller hvordan de blir berørt. Baker Hughes opplyser at de skal diskutere avgjørelsen med arbeidsorganisasjoner og de ansatte de neste månedene.

Baker Hughes opplyser at de har prøvd å kutte kostnader på andre områder før de besluttet å stenge kontoret i Oslo, og skriver at de ikke tar lett på avgjørelsen.

Sier opp ansatte i Stavanger

Også i Stavanger kutter Baker Hughes. Her mister 48 ansatte jobben, opplyser Atle Bertelsen, leder i Industri Energi i Baker Hughes Norge til E24.

Han er ikke tillitsvalgt for de ansatte i Oslo. Bertelsen vet ikke hvor mange som er ansatt ved Oslo-kontoret eller hvordan de rammes. Stavanger-kontoret har rundt 1.200 ansatte.

Nettavisen meldte om de nye nedbemanningene i Stavanger først.

De nye nedbemanningene kommer på toppen av tidligere varslede kutt i arbeidsstyrken i selskapet.

– Bransjen har vært gjennom nedbemanninger og så kom corona. Det er en tøff bransje å jobbe i, sier Bertelsen.

Han har jobbet i Baker Hughes i 25 år. Nå sier han at folk er lei, etter å ha stått i nedbemanninger i mange år.

Krisen rammer hardt: Baker Hughes tar kjempenedskrivning på 155 milliarder kroner

Legger ned avdeling

Hvorfor nedbemannes det nå?

– Økonomi, sier Bertelsen.

Han sier at Baker Hughes i Stavanger skal legge ned en avdeling som leverer tjenester selskapet ikke har tjent penger på på mange år.

– Vi sliter med inntjening de stedene vi har tjent penger før, sier Bertelsen.

Hovedtillitsvalgt sier også at selskapet har flyttet en rekke personale på land, selv om store deler av aktiviteten fortsatt er offshore.

– Det koster penger og krever ressurser å få nye måter å jobbe på, sier Bertelsen.

Har varslet nedbemanning tidligere

I mai varslet også selskapet at de skulle si opp 73 ansatte ved Baker Hughes i Stavanger. Disse kommer i tillegg til de nesten 50 ansatte som nedbemannes denne gangen.

Den gangen sa Atle Bertelsen, hovedtillitsvalgt i Stavanger:

– De tror dette vil fortsette ei stund. Nedgangen i arbeid vil fortsette, og dermed mener de det er grunnlag for å ta ut folk. Vi har for mye folk sammenlignet med arbeidsmengde. Og det viser igjen på økonomien, sa Bertelsen i mai.

Baker Hughes Norge har ikke levert regnskapstall for 2019. Tallene for 2018 viste en omsetning på fire milliarder kroner, og driftsresultatet endte på minus 170 millioner kroner. Resultat før skatt lå på 85 millioner kroner på grunn av høye finansinntekter.

Les også: Baker Hughes sier opp ansatte i Norge
Publisert: