Bill og Melinda Gates skilles

Bill og Melinda Gates skilles, opplyser paret selv på Twitter. De vil fortsatt drive stiftelsen de har opprettet sammen.

Bill og Melinda Gates, her på Operataket i Oslo i 2009. Foto: Heiko Junge / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

Microsoft-gründeren Bill Gates (65) er blant verdens absolutt aller rikeste, og har etter sin tid som Microsoft-sjef viet mye tid til forskjellige typer humanitært arbeid.

Det har blant annet skjedd gjennom stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation. Vaksinearbeid har vært et av fokusområdene.

– Etter mye ettertanke og mye arbeid med forholdet vårt, har vi bestemt oss for å avslutte ekteskapet, skriver Gates.

De to har vært sammen i 27 år og har tre barn. Ifølge Forbes er stiftelsen deres verdens største private veldedighetsorganisasjon. De vil fortsatt drive den sammen. Ifølge magasinet har ekteparet selv gitt Microsoft-aksjer verdt 35,8 milliarder dollar til stiftelsen.

– Vi har bygget en stiftelse som jobber over hele verden for å gjøre det mulig for folk å leve sunne, produktive liv. Vi fortsetter å dele troen på det oppdraget, og fortsetter å jobbe sammen i stiftelsen, men vi tror ikke lenger at vi kan vokse videre som et par i den neste fasen av våre liv, skriver de to, som også ber om «rom og privatliv».

I fjor varslet Bill Gates, som tidligere var verdens rikeste person, at han sluttet i Microsoft-styret for å vie tiden til filantropisk arbeid.

Gates var toppsjef i Microsoft fram til 2000, og har siden det gradvis trappet ned i selskapet han stiftet sammen med Paul Allen i 1975.

Publisert:
  1. Bill Gates

Mest lest akkurat nå

  1. Het budkamp om hytte ved Hellestøstranden

  2. Slik gikk det da politikerne ble orientert om brannnsaken til Berit

  3. Hardt ut mot NRK-program: Tre påstander om vekt, trening og kosthold stemmer ikke, ifølge eksperter

  4. Hvordan blir programmet? Hvor mange gjester kan du ha? Få svar på det du lurer på om 17. mai i Sandnes og Stavanger

  5. – Samfunnet kunne vært spart for utgiften

  6. Sjekk programmet: Slik blir 17. mai i Stavanger