Frp vil endre pelsdyrforskrift

Bare to uker etter regjeringens omstridte pelsdyrforskrift ble framlagt, jobbes det innad i regjeringspartiene for å vrake den, melder Nationen.

Publisert: Publisert:

Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) har engasjert seg i pelsdyrsaken, tross at han egentlig er leder i Stortingets utdannings- og forskningskomité. Foto: Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

 • NTB

Nå kan landbruksministeren bli tvunget til å forbedre erstatningene, skriver Nationen.

27. november la landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) fram den endelige pelsdyrkompensasjonen , med et forbedret opplegg fra forslaget som ble sendt på høring tidligere i år.

Forskriften fikk krass kritikk, men tilsynelatende var saken avgjort, fordi det tross alt er regjeringen som bestemmer forskrifter - og fordi landet har en flertallsregjering.

Nå viser det seg at siste ord neppe er sagt. Frp-politiker Roy Steffense har engasjert seg sterkt på vegne av pelsdyrbøndene, og går nå høyt ut og lover omkamp.

– Ut fra samtaler jeg har hatt med bønder, er det noen punkter jeg mener er helt åpenbare som vi bør jobbe for å få til, sier Steffensen til Nationen.

Han mener håpet nå bør være at regjeringspartienes folk i næringskomiteen samles om noen flertallsmerknader i behandlingen av Sp-forslaget, hvor de ber regjeringen bedre opplegget.

– Det er jo flertall på Stortinget for et mer anstendig oppgjør til pelsdyrbøndene. En ting er jo om vi klarer å samle utbrytere nok, men noe annet er jo at hele partigruppene må ta runder og se om de ikke kan være med på en ny forskrift, sier Senterpartiets Geir Pollestad.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Leter etter John Olav med full styrke

 2. Steinar var veldig ensom. Løsningen han valgte, fikk mye større konsekvenser enn han hadde ant.

 3. Bryne suser mot opprykk. EIK er hektet av.

 4. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

 5. Bil kjørte av veien på Ganddal

 6. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 1. Pelsdyrnæringen
 2. Olaug Bollestad
 3. Geir Pollestad
 4. Roy Steffensen