Felles­for­bundet vil kjempe for videre olje­leting

Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, vil ikke høre snakk om letestans på norsk sokkel og har ingen tro på at SV vil få gjennomslag i oljepolitikken.

Forbundsleder i Fellesforbundet Jørn Eggum gjør det klart at noe kompromiss med SV om oljeleting er uaktuelt.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

SV gikk til valg på å stanse all leting etter ny olje og gass, men både Ap og Sp vil fortsette leteaktiviteten. Gir de etter, vil de få Eggum og Fellesforbundet på nakken, skriver Dagsavisen.

Eggum og Fellesforbundet vil absolutt ikke ha et kompromiss der det bare åpnes for leting etter olje og gass i de såkalte modne områdene på sokkelen.

Eggum sitter i Aps sentralstyre og har stor innflytelse når det gjelder utformingen av oljepolitikken til partiet.

– For våre medlemmer i leverandørindustrien og på de store offshoreverftene, er det ingen stor forskjell på om man går inn for en sluttdato eller sier nei til ny leting. Det betyr egentlig skitt det samme. Sier du nei til leting, sender du samtidig ut et politisk signal om at det er over på norsk sokkel. Uten leting finner du ingenting, og uten funn er det ingenting å bygge ut for denne industrien, sier han.

Han gjør det klart at Fellesforbundet kommer til å kjempe hardt for at det skal gis nye letelisenser også i umodne områder gjennom det som kalles de nummererte konsesjonsrundene.

– Rammebetingelsene for utlysning av konsesjoner i områder som både er konsekvensutredet og åpnet må selvsagt ligge fast.

Fellesforbundet er Norges største fagforbund i privat sektor, og mange av medlemmene jobber i industrien og oljesektoren.

Publisert: