Arbeidsledighet på 4,8 prosent i oktober

I oktober var det 133.000 arbeidsledige her i landet, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det utgjorde 4,8 prosent av arbeidsstyrken.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ledigheten gikk ned med 0,2 prosentpoeng, eller 6000 personer, fra juli til oktober, ifølge SSBs Arbeidskraftundersøkelse (AKU).

AKU-tallene viser at fra mai 2014 til høsten 2015 var det en gradvis økning i den sesongjusterte arbeidsledigheten. Det siste året har imidlertid endringene i arbeidsledigheten stort sett ligget innenfor feilmarginen og variert mellom 4,5 og 5 prosent av arbeidsstyrken.

I denne perioden har befolkningen økt i aldersgruppen mellom 15 og 74 år, og dermed har sysselsettingsprosenten gått ned, fra 68,5 prosent i januar 2015 til 67,3 prosent i oktober i år.

SSBs ledighetstall er basert på AKU – Arbeidskraftundersøkelsen – og gjenspeiler hvor mange som anser seg som arbeidsledige. Arbeids- og velferdsetatens (Nav) ledighetstall er på sin side antall registrerte arbeidsledige hos dem Vanligvis vil AKU-ledigheten være større enn Nav-ledigheten fordi mange som er reelt arbeidsledige, ikke registrerer seg hos Nav. Dette gjelder særlig personer som er nye på arbeidsmarkedet og som ikke har rett til arbeidsledighetstrygd. (©NTB)

Publisert:
  1. Statistisk sentralbyrå
  2. Arbeidsledighet

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger-ordfø­reren: – Situa­sjonen er mer alvor­lig enn vi ønsker

  2. Bank tapte retts­sak – kan få stor betyd­ning for svindel­ofre

  3. Da Sol­skjærs etter­følger sa sin mening på TV, fikk han mange uvenner

  4. – Håpløs «Kiss and fly» ved Stavanger lufthavn

  5. Fant død mann på Bryne: Fem menn dømt for urik­tig for­klaring

  6. Vi strøm­kunder betaler for sosiale reformer SV fikk gjennom i budsjettet. Vil vi det, eller vil vi ha lavere strøm­priser?