Nytt milliardsøksmål fra Noreco

Noreco krever nye fire milliarder kroner fra forsikringsselskapene. Til sammen kan selskapet få 6,5 milliarder kroner om selskapet vinner frem med søksmål, skriver DN.

Styreleder Riulf Rustad i Noreco er klar for et nytt milliardsøksmål.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

For to måneder siden vant Noreco frem med et milliardkrav mot en gruppe forsikringsselskaper i Sø- & Handelsretten i Danmark etter en to år lang rettssak. Erstatningsbeløpet var på 470 millioner dollar, altså tett på fire milliarder kroner.

To parter av Noreco, det amerikanske fondet QVT og A. Wilhelmsen, har ifølge avisen rett på rundt 200 millioner dollar, rundt 1,7 milliarder kroner, av erstatningen. De to fondene kjøpte seg inn i kravet ved å investere 15 millioner dollar, nær 130 millioner kroner. Dommen fra Sø-& Handelsretten er anket.

– På grunn av at forsikringsselskapene ikke har betalt, har vi tapt Siri-plattformen med alle dens forretningsmuligheter, og vi har måttet bringe inn partnerne for å stå løpet. Når det nå viser seg at forsikringsselskapene dømmes på alle punkter, er det klart at vi må se om vi har krav på erstatning. Det er i størrelsesorden 500 millioner dollar, sier styreleder Riulf Rustad i Noreco til DN.

Det nye kravet er ifølge avisen satt sammen av to krav:

  • Erstatning på 200 millioner dollar for andelen Noreco har betalt partnerne.
  • Erstatning på rundt 300 millioner dollar for at Noreco måtte selge sin andel i Siri-plattformen i 2011 for rundt 13 millioner dollar.
Publisert: