Tesla-aksjen har falt 35 prosent siden Musks bud på Twitter

Tesla-gründeren sier arbeidsmengden hans gikk opp fra rundt 78 timer i uken til «sannsynligvis 120» etter at han tok over som eier av Twitter, skriver CNBC. Mens forhandlingene om overtakelsen av sosiale medier-giganten har pågått, har Tesla-aksjen stupt.

TWITTER-SJEF: Elon Musk trådte inn som administrerende direktør i Twitter etter at han tok over som eier.
Publisert: Publisert:

Da Twitter for drøye seks måneder siden godtok Elon Musks bud på hele selskapet, sto Teslas aksjekurs på 332,67 dollar.

Fredag stengte aksjen på kurs 207,47.

Det betyr at aksjen til Tesla, hvor Musk er gründer og sjef, har falt med mer enn 35 prosent i perioden mens Musk har vært i forhandlinger om kjøpet av Twitter, skriver CNBC.

Den teknologitunge Wall Street-indeksen Nasdaq Composite er ned 18 prosent i samme periode, mens bilprodusentene General Motors og Ford til sammenligning er ned henholdsvis 2 og 11 prosent, melder nyhetskanalen.

Elon Musk bladde opp 44 milliarder dollar for Twitter. En god del av pengene har Musk skaffet ved blant annet å selge Tesla-aksjer.

Har fått enda mer å gjøre

Denne helgen har Musk deltatt på en investeringskonferanse i New York, hvor han fredag ble utspurt av hedgefondforvalter og Tesla-investor Ron Baron om sjongleringen av arbeidsoppgaver.

– Arbeidsmengden min har gått opp fra rundt 78 timer i uken til sannsynligvis 120, sa Musk til Baron, ifølge CNBC.

– Med en gang Twitter er på rett kurs, tror jeg det blir en mye enklere greie å styre enn SpaceX eller Tesla, la han til.

Innehar mange roller

Milliardær Elon Musk har en rekke baller i luften: I tillegg til å være verdens rikeste person - ifølge Bloomberg - står han bak elbilprodusenten Tesla og romfartselskapet SpaceX. Nå har han også gått inn i rollen som administrerende direktør i sosiale medier-giganten Twitter.

Det markerte han ved å avskjedige et stort antall ansatte i selskapet.

Han forsvarte kuttene med en melding på Twitter natt til lørdag:

– Når det gjelder reduksjonen i antall ansatte i Twitter, fantes det beklageligvis ingen annen utvei så lenge selskapet taper mer enn 4 millioner dollar per dag. Alle som er blitt avskjediget, har fått tilbud om tre måneders sluttvederlag, noe som er 50 prosent mer enn lovens minimum.

Publisert: