Venter rekordtall for Equinor

Equinor leverte rekordtall i fjerde kvartal. I første kvartal blir tallene enda sterkere, ifølge tall selskapet selv har samlet inn fra analytikere. – Det blir jo helt kanon, sier analytiker.

Equinors konsernsjef Anders Opedal vil trolig levere sterke tall, ifølge analytikerne.
Publisert: Publisert:

Analytikere venter at Equinor vil levere et justert resultat før skatt på 17,1 milliarder dollar (157,8 milliarder kroner) i første kvartal, fra 5,47 milliarder dollar på samme tid i fjor.

Det viser Equinors konsensustall, hvor 25 analytikere har bidratt med sine anslag for hvordan selskapet gjorde det i første kvartal.

De siste kvartalene har selskapet levert svært sterke tall, etter skyhøye gasspriser og høye oljepriser. I fjerde kvartal ble selskapets justerte resultat før skatt på rekordhøye 15 milliarder dollar, som tilsvarer om lag 132 milliarder kroner.

Også analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier tror på sterke tall i første kvartal.

– Det blir jo helt kanon. Ikke noe å lure på det. Og det blir ikke minst en monster-kontantstrøm, sier analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier.

– Vår Energi økte utbyttet med 25 prosent i dag, og nå blir det spennende å se hva Equinor gjør. De økte jo utbyttet i fjerde kvartal, sier han.

Vår Energi leverte sterke tall onsdag, og varslet at utbyttet for 2022 blir på én milliard dollar ved dagens markedsforhold, fra tidligere forventninger om 800 millioner dollar.

Equinors justerte driftsresultatSterkere fra Vår Energi i første kvartal

Tror Equinor fikk 100 dollar fatet

Analytikerne tror Equinor oppnådde en pris på 100 dollar fatet for oljen det leverte fra norsk sokkel i kvartalet.

Det er ventet en produksjon på 2,105 millioner fat oljeekvivalenter per dag i kvartalet.

Resultatet etter skatt i første kvartal er ventet på 4,86 milliarder dollar.

Olaisen påpeker at Equinor kommer til å sitte med mye kontanter fremover. Da vil Equinor ha muligheter til å gi mer tilbake til aksjonærene i form av utbytte eller tilbakekjøp av aksjer. Men det vil også gi rom for økte investeringer.

– Det største spørsmålet nå er hva Equinor skal bruke alle disse pengene på, betale tilbake, eller for eksempel gjøre oppkjøp, sier han.

Equinor skal investere mye i fornybar energi, med en rekke havvindprosjekter på trappene. Selskapet har tidligere satset mye penger i utlandet, blant annet i USA hvor det gikk på store tap. Derfor følger markedet med på pengebruken, ifølge analytikeren.

– Markedet stoler ikke helt på at Equinor ikke vil øke investeringene kraftig på ting som ikke gir særlig stor avkastning. Det har vært litt dårlig historikk på dette, sier Olaisen.

Rekordtall fra Equinor
Publisert: