Brødboksen legger ned

Etter to år i drift ble det mandag kveld klart at Brødboksen legger ned driften. Selskapet hadde 22,7 millioner kroner i gjeld.

Publisert: Publisert:

Brødboksen gjorde det mulig for folk å bestille brød levert i bokser på døren. Foto: Fredrik Refvem

 • Christian Gran Svenningsen
 • Andreas Askildsen
  Frontsjef
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Vi er veldig lei oss for at «hvetebrødsdagene» dessverre er over, skriver selskapets grunnlegger, Sandnes-mannen Arnulf Refsnes, i en epost til sine kunder mandag kveld.

Med nærmere 66.000 kunder på landsbasis, har det altså ikke gått veien for matleveringstjenesten. I 2016 hadd selskapet opp mot 14.000 kunder.

Målet var å ta opp kampen mot matvaregigantene og levere gode bakevarer på døren til samme pris som i butikk. Denne kampen har de tapt og styret i selskapet har valgt å avvikle selskapet umiddelbart.

Tosifret milliongjeld

Tirsdag formiddag melder Dagens Næringsliv at Brødboksen har 22,7 millioner kroner i gjeld.

«Retten legger skyldnerens opplysninger til grunn. Selskapet antas derfor å være ute av stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller», heter det i oppbudsbegjæringen.

Ingen utleveringer tirsdag morgen

De som har lagt inn bestilling på ferskt brød til tirsdag morgen måtte på butikken mandag kveld om de ville ha brød til frokost.

– Alle ordrer og varer som er bestilt til tirsdag vil bli annullert. Vi beklager overfor alle som har satset på oss, skriver selskapet videre i meldingen.

Gründer og daglig leder i Brødboksen er Arnulf Refsnes som er kjent som værmelder, supermodell og finansmann. Foto: Fredrik Refvem

Går utover ansatte og kunder i Rogaland

– Hvor mange kunder og ansatte i Rogaland rammes av nedleggelsen?

– Det er rundt 40 ansatte som blir berørt i Stavanger, noe som er veldig trist, sier Refsnes til Aftenbladet.

I Stavanger-området klarte selskapet å bygge opp en god kundebase.

– Vi hadde til slutt rundt 20.000 kunder i Stavanger og omegn. På en normal dag i Stavanger har det blitt levert brød til 1500 kunder, sier han.

Veien fremover for Refsnes er usikker, men det skal ryddes opp på ordentlig måte for kunder, investorer og ansatte. På landsbasis er det totalt rundt 200 ansatte.

– Planen videre nå er opprydning og å ta godt vare på alle berørte. Vi må snakke med alle vi kan snakke med og så får vi se.

Les også

LES OGSÅ: Tror på reiseliv langs Preikestolvegen

Tøff konkurranse

I selskapets ledelse og opphavshistorie finner man Arnulf Refsnes fra Sandnes. Visjonen om å skape en god tjeneste som var så god at alle ville bruke den, har selskapet og Refsnes hatt i to år. For kort tid siden uttalte han seg positivt om fremtiden.

– Når det gjelder salg og vekst går det veldig bra, men vi er på jakt etter industrielle samarbeidspartnere. Nå er vi i helt konkrete prosesser, som vi håper å få landet i løpet av de neste ukene, sa Refsnes til E24 9. januar 2018.

Han er oppgitt og trist for at brødeventyret er over.

– Største utfordringen var vært konkurrentene i mat-Norge som har veldig mye makt. Prisene presses langt ned slik at det blir vanskelig for mindre aktører som oss å holde ut, sier han til Aftenbladet.

Les også

LES OGSÅ: Frykter for barnas sikkerhet

Her er e-posten som mandag kveld ble sendt ut til selskapets kunder. Foto: Skjermdump

Publisert:

Les også

 1. Brød på døren blitt millionbransje

 2. Tiden moden for matvarer på døren

Mest lest akkurat nå

 1. Finansministeren: Ja til julebord på gavekort

 2. Bytyqi-forhandlingene: – Tror og håper vi kan bli enige

 3. Nå er «Lykkeland»-innspillingen i gang igjen i Stavanger

 4. Ny klatrepark i Ryfylke til haustferien

 5. Risa-bil begravd i eksplosjon i vindkraftanlegg

 6. Ren-Naa stakk av med nok en pris: - En kjempeprestasjon,

 1. Brødboksen
 2. Forbruker