Norske barnehagebygg selges til svensk eiendomsgigant for milliardbeløp

Det svenske selskapet Samhällsbyggnadsbolaget kjøper 142 norske barnehagebygg fra barnehagekjeden Trygge Barnehager for 4,58 milliarder kroner.

Barnehagegründer Eli Sævareid selger sammen med medgründer Sigurd Aase 142 barnehagebygg til det svenske konsernet SBB. Bildet er tatt i 2010.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Totalt eier det svenske selskapet nå 300 norske barnehager. Etter oppkjøpet kommer cirka 10 prosent av alle barnehagebarn i Norge til å gå i en barnehage som er eid av Samhällsbyggnadsbolaget (SBB), opplyser administrerende direktør og grunnlegger av SBB Ilija Batljan i en pressemelding.

– Dette viser nok en gang SBBs vilje til å ta et stort og viktig samfunnsansvar i det norske samfunnet, sier daglig leder Henrik Melder i SBB Samfunsbygg AS.

Det er barnehagekjeden Trygge Barnehager som selger de 142 barnehagene til det svenske selskapet. De tegner samtidig en leieavtale på byggene på 25 år, med mulighet til å forlenge, slik at total leietid kan bli inntil 45 år, opplyser SBB.

– Vi er meget tilfredse med en transaksjon som ytterligere styrker Trygge Barnehager som et robust selskap for fremtiden, sier gründerne Sigurd Aase og Eli Sævareid i barnehagelskapet.

De selger totalt 110.000 kvadratmeter bebygget areal og 677.000 kvadratmeter tomteareal. Cirka 92 prosent av eiendomsverdien er lokalisert i de norske storbyregionene, med en stor andel i Oslo, opplyser SBB.

Publisert: