Trump truer med oljetoll

USAs president Donald Trump sier det kan bli aktuelt med med toll på import av råolje for å beskytte amerikansk oljeproduksjon.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er 1032 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Oljemarkedet har vært turbulent den siste tiden etter viruskrisen senket oljeetterspørselen, mens priskrigen mellom Russland og Saudi-Arabia har bidratt til å drive oljeprisen videre ned.

– Hvis jeg må ha toll på olje som kommer inn fra utsiden eller hvis jeg må gjøre noe for å beskytte våre titusener av energiarbeidere og alle de flotte selskapene som skaper disse flotte jobbene - jeg vil gjøre det jeg må, sier Trump på en pressekonferanse lørdag, ifølge Reuters.

– Lave oljepriser kommer til å ramme mange jobber, sier presidenten.

Oljeindustrien i USA er delt om hvorvidt toll er rett virkemiddel. Enkelte skiferoljeprodusenter, som har blitt hardest rammet av oljeprisfallet, støtter tollene, mens raffinerier og større oljeselskaper typisk er mot, skriver Bloomberg.

The American Petroleum Institute mener oljetoll vil gi enda mer usikkerhet i et allerede usikkert marked.

Neste uke skal Russland og Suadi-Arabia møtes for å forhandle frem en avtale om produksjonskutt for å stabilisere oljemarkedet.

Les også

Oljeministeren: Norge kan bli med på oljekutt

Les også

Olje- og leverandørindustrien ber om krisepakke til flere titalls milliarder

Les også

Oljebransjen vil ha utsatt skatt

Nyheten om hastemøtet, som først ble offentlig før helgen, sendte oljeprisen kraftig oppover. Prisen på ett fat med nordsjøolje (Brent), som forrige mandag lå på rundt 22 dollar, avsluttet uken på 34,89 dollar.

Lørdag sier kilder til Bloomberg at møtet blir utsatt. Den nye datoen for møtet er tentativt lagt til torsdag.

Publisert: