NFU bekymret for spesialundervisningen

Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) er bekymret for at elever som har behov for spesialundervisning, ikke skal få hjelpen de har krav på.

Publisert: Publisert:
  • Ola Myrset
    Journalist
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

I en pressemelding skriver NFU at tilsynene til Fylkesmennene de siste årene viser at norske kommuner i liten grad overholder regelverket knyttet til spesialundervisning.

— Det er liten tvil om at situasjonen for elever med behov for spesialundervisning er svært bekymringsverdig. Enkeltvedtak som i liten grad beskriver innholdet, organiseringen og omfanget av spesialundervisningen, svekker disse elevenes rettssikkerhet, og dette må snart kommunene ta på alvor, sier forbundsleder Jens Petter Gitlesen i NFU i pressemeldingen.

Følger med

NFU varsler at de i forbindelse med årets skolestart vil følge nøye med på hvordan kommunene følger opp sine forpliktelser.

— Kommunen er ansvarlig for å gi alle elever et forsvarlig undervisningstilbud. Når vi ser at dette ikke er tilfellet, må vi sette i verk tiltak for å sikre at elevene får et likeverdig og forsvarlig tilbud, mener forbundsleder Gitlesen.

I sin pressemelding uttrykker NFU også ønske om bruk av sterkere virkemidler fra sentrale myndigheter for sikre elevenes rettigheter.

Publisert:
  1. Arbeidsliv