Nor Dan ble årets bedrift

– Nor Dan er en bunnsolid, internasjonal familiebedrift som tar stort samfunnsansvar, sa Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø da hun delte ut utmerkelsen «Årets bedrift» i går.

Markedsdirektør Johannes Rasmussen i Nor Dan (bildet) tok imot prisen sammen med administrerende direktør Tore Rasmussen.
 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Med fem nominerte bedrifter på plass i det nyoppussede Rosenkildehuset i Stavanger torsdag kveld, var det ordfører Christine Sagen Helgø som delte ut prisen og leste opp juryens begrunnelse.

– Ikke til forkleinelse for alle de andre flotte prisene som deles ut i regionen hvert år: Årets bedrift er sannsynligvis den utmerkelsen som henger aller høyest, sa Sagen Helgø før hun røpet at årets vinner er vindusprodusenten Nor Dan AS.

Nor Dan AS ble etablert i 1926, og har hovedkontoret sitt på Moi i Lund kommune. De siste 15 årene har familiebedriften økt den årlige omsetningen fra rundt 700 millioner til over 2,3 milliarder kroner. Bedriften sysselsetter i dag rundt 1600 medarbeidere, og driver produksjon i ti fabrikker hjemme og Sverige, Polen og Litauen, og har også 25 salgskontor rundt omkring i verden.

– Wow. På vegne av Nor Dan kan jeg ikke si annet enn tusen takk for denne utmerkelsen. Et av de viktigste grepene vi har gjort for å klare å komme dit vi er i dag, er at vi gikk internasjonalt. Samtidig jobber vi bevist for å videreføre bedriftskulturen i Moi til de andre landene vi har produksjon, fortalte Tore Rasmussen, da han mottok prisen.

Utmerkelsen «Årets bedrift» deles ut av Handelsbanken og Næringsforeningen. I år ble den delt ut for 31. gang.

Juryen har i år bestått av: Ådne Kverneland (Brødrene Kverneland Eiendom/Næringsforeningen - juryleder), Ole Henry Slette (Handelsbanken), Tone Grindland (Stavanger kommune), Hans Kristian Mong (Egersund Group), Geir Austigard (Øglænd Industrier) og Harald Minge (Næringsforeningen).

Juryen har vurdert totalt 41 forslag. Disse fem endte opp som de sterkeste kandidatene i år (alfabetisk rekkefølge):

Altibox AS, Fiskå Mølle AS, Nor Dan AS, Pizzabakeren AS og Roxel AS.

Nor Dan AS ble torsdag utropt til årets bedrift i Rogaland. Her er administrerende direktør Tore Rasmussen i snakk med Terje Mageland i fabrikken på Moi i august i år.
Publisert:
 1. Christine Sagen Helgø
 2. Næringsforeningen i Stavanger-regionen
 3. Nordan
 4. Lund kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

 2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 3. 200 år gammelt hus i Stavanger ble arkitektkontor: – Det var ikke kjærlighet ved første blikk

 4. Mann funnet i veibanen ved Bryne - siktes for promillekjøring

 5. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 6. Flere hørte kraftig smell i Randaberg - ukjent årsak