Medier: Amazon ser på Greta Thunberg som en trussel

Netthandelgiganten Amazon ser på klimabevegelsen og Greta Thunberg som en trussel mot sin virksomhet, melder Aftonbladet og Vice.

Verdens største selskap Amazon ser på den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg og hennes bevegelse som en trussel, viser en lekket rapport.
  • NTB-TT
Publisert: Publisert:
Amazon sender årlig milliarder av pakker verden rundt og anklages av enkelte for å bidra til overforbruk.

Ifølge svenske Aftonbladet har Amazon i all hemmelighet kartlagt klimabevegelsen og peker i en lekket rapport på Greta Thunbergs «Fridays for future» som en trussel mot sin virksomhet.

– Vi er svært beæret, skriver Thunberg i en kommentar på Twitter.

Det er tidsskriftet Vice som har fått tilgang til den lekkede rapporten som privatetterforskere har utarbeidet på oppdrag fra Amazon.

Privatetterforskerne har også kartlagt fagbevegelsen og andre sosiale grupper og bevegelser for å se hvem som eventuelt kan utgjøre en trussel mot Amazons forretningsvirksomhet.

– Ærlig talt

Dokumentene fra «Amazon’s Global Security Operations Center» er datert 2019 og identifiserer også miljøorganisasjonen Greenpeace og protestbevegelsen Extinction Rebellion som mulige trusler.

– Ærlig talt Amazon, om dere mener at skolebarn som kjemper for retten til en trygg framtid utgjør en trussel mot deres forretningsvirksomhet, da bør dere alvorlig talt vurdere hva dere prioriterer, tvitrer Thunberg i en kommentar.

Amazon er verdens største selskap og anklages av enkelte for å bidra til overforbruk. Selskapet anklages også av fagbevegelsen for underbetaling og rovdrift på ansatte.

Verdens rikeste

Selskapets grunnleger Jeff Bezos, som regnes som verdens rikeste mann, har gått offentlig ut og engasjert seg sterkt i kampen mot klimaendringer.

Bezos har blant annet lovet å gjøre Amazon klimanøytrale innen 2040 og har også lovet å gi drøyt 100 milliarder kroner til kampen mot klimaendringer.

Amazons tyske pressekontor reagerer på omtalen av den lekkede rapporten fra «Amazon’s Global Security Operations Center».

– Ethvert forsøk på å gjøre en sensasjon ut av disse aktivitetene, eller insinuere at vi gjør noe uvanlig eller feil, er uansvarlig og ukorrekt, skriver de til Aftonbladet.

Publisert:
  1. Amazon
  2. Greta Thunberg
  3. Greenpeace

Mest lest akkurat nå

  1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

  2. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

  3. Hadia Tajik-erstatter klar for Stortinget – tre kandidater til maktrolle i Rogaland

  4. Da hun fikk påvist det arvelige genet, fikk hun valget. For henne var det aldri et spørsmål.

  5. Innenfor denne knuste døren ble et eldre par angrepet. Dette var gjerningsmannens sannsynlige rute.

  6. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø