Rekordkvartal for Tesla

Teslas inntekter økte med 74 prosent i årets første kvartal, og tjente rekordhøye 3,6 milliarder kroner på bunnlinjen. Markedet sender elbilaksjen nedover i etterhandelen.

Tesla-sjef Elon Musk kunne presentere en solid vekst i første kvartal. Her ved byggeplassen til selskapets «Gigafactory» i nærheten av Berlin i fjor høst.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Wall Street-noterte Tesla fikk et justert resultat per aksje på 93 cent og en omsetning på 10,39 milliarder dollar i første kvartal, ifølge den ferske kvartalsrapporten.

På samme tidspunkt i fjor landet inntektene på 5,99 milliarder dollar, mens justert resultat per aksje var 23 cent.

På forhånd ventet analytikerne i gjennomsnitt en omsetning på 10,42 milliarder dollar og et justert resultat per aksje på 80 cent, ifølge Bloomberg-estimater.

Årets omsetning tilsvarer en økning på 74 prosent fra fjorårets første kvartal.

Nettoresultatet ble 438 millioner dollar for tremånedersperioden, som er rekordhøyt, fremgår det fra CNBC. Det tilsvarer over 3,6 milliarder kroner.

Marketwatch skriver at dette er syvende kvartal på rad med overskudd for Tesla.

Aksjen faller

Tesla-aksjen faller 2,6 prosent i etterhandelen på Wall Street. Financial Times peker på flere faktorer som kan være med på å overskygge det ellers lystige resultatet:

  • Høyere kostnader i forsyningskjeden kombinert med lavere gjennomsnittspriser på bilene gir lavere marginer.
  • Flere engangsposter trekker resultatet opp, inkludert et hopp i inntekter som følge av salg av såkalt miljøkreditt - en slags miljøstøtte selskapet får av delstatsmyndigheter. Tesla står fritt til å selge disse kvotene når det ønsker.
  • Tesla bestemte seg nylig for å investere en del av kontantreserven i kryptovaluta, og salg av krypto bidro med over 100 millioner dollar på bunnlinjen.

Elbilaksjen var en av fjorårets store vinnere med en oppgang på over 700 prosent, men siden årsskiftet er den bare så vidt opp.

Mandag avsluttet Tesla-kursen til 738,2 dollar per aksje.

E24s børskommentator skrev i januar at Tesla er «et symbol på boblen i aksjemarkedet» - og viste til en svært høy prising.

Privatinvestor Nicolay Grove: Har tatt milliongevinst i veddemål på Tesla-knekk

Rekordhøy billevering

Tesla leverte nesten 185.000 biler i årets tre første måneder.

Til sammenligning leverte selskapet 180.570 biler i fjerde kvartal 2020, noe som var den forrige rekorden.

«Vi blir oppmuntret av den sterke mottagelsen av Model Y i Kina, og øker raskt mot full produksjonskapasitet», skrev Tesla.

Selskapet mener også mottagelsen av nye Model S og Model X har vært «eksepsjonell», og at de er på tidlige stadier i å øke produksjonen.

Tesla produserte 180.338 biler i første kvartal, noe som er så vidt bedre enn kvartalet før.

Nå fylles senteret igjen: – På høy tid
Publisert: