Ny topp-sjef skal ha «speed-dating» med de ansatte

Trine Stangeland (43) er ansatt som ny administrerende direktør i Sandnes Sparebank. Beslutningen ble tatt torsdag kveld, sier styreleder Harald Espedal til Aftenbladet.

Sandnes Sparebank har ansatt Trine Stangeland (43) som ny administrerende direktør.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Hun er den første kvinnelige toppsjefen i Sandnes Sparebank. Banken har røtter tilbake til 1876. Hun er oppvokst i Hommersåk, og regner seg derfor som en Sandnes-jente.

Banken har nå ansatt ny topp-sjef etter Svein Ivar Førland, som gikk på dagen på ettersommeren i år..

Les også

Kraftig resultatvekst for Sandnes Sparebank

Les også

Sandnes Sparebank-sjefen går på dagen

Gode resultater

– Hvorfor har dere ansatt Trine Stangeland?

– Hun har lang ledererfaring fra en stor kundeorganisasjon, ledererfaring innen økonomi og regnskap og har jobbet med teknologiutvikling. Gjennom sitt virke har hun tilegnet seg egenskaper som det er stort behov for når banken nå står foran store teknologiendringer, sier Harald Espedal. Han er styreleder i Sandnes Sparebank.

Han legger til at hun også har deltatt i tunge omstillingsprosjekter og kan også vise til vekst og gode resultater, sier han.

– Dessuten kjenner hun banken etter å vært styremedlem i Sandnes Sparebank det siste halvannet året.

Lang ledererfaring

– Hva har styret sett etter i prosessen rundt ny topp-sjef?

– Vi har lett etter en person med lang ledererfaring, som har erfaring fra en kunde- og markedsorientert organisasjon som kan vise til gode resultater. Samtidig har det vært en forutsetning at den som ansettes har god økonomi- og finansforståelse, og har evne til å skape ny vekst i en bransje som står midt oppe i det digitale skiftet, sier han.

Dessuten teller selvfølgelig personlige egenskaper som å lede en organisasjon, skape endringer og være en kulturbærer, sier Espedal.

Trine Stangeland er den første kvinnelige topp-sjefen i Sandnes Sparebank.
Les også

Sandnes Sparebank får bot for brudd på plikten å melde innsideinformasjon til markedet

– Hvorfor søkte du og takket ja til stillingen som ny administrerende direktør i Sandnes Sparebank, Trine Stangeland?

– Jeg har vært leder siden jeg var 27 år, og kunne ikke tenkt meg en rolle i min yrkeskarriere nå uten å være leder, sier Trine Stangeland til Aftenbladet. Hun karakteriserer seg selv som handlekraftig og målbevisst, og at hun er opptatt av å skape resultater.

Speed-dating

– Jeg ønsker å få folk med på forskjellige reiser, og vil blant annet ha speed-dating med samtlige ansatte både for å bli kjent med de som jobber i banken, men også få kunnskap om hva de mener er viktig i jobben og innspill til positive endringer, sier hun.

Les også

Sandnes Sparebank økte overskuddet med 130 prosent

– Hva er de største utfordringene i den nye jobben?

– Skape vekst, øke lønnsomheten til banken og legge til rette for digitale løsninger som kan møte kundenes behov. Det er veldig viktig å bedre kundeopplevelsen, sier hun. Samtidig er hun opptatt av å optimalisere de interne prosessene.

Den nye topp-sjefen i Sandnes Sparebank mener det allerede er lagt et godt grunnlag for å nå vekst- og lønnsomhetsmål gjennom Eika Alliansen og den innovasjonskraft og innovasjonskompetansen som finnes i banken.

- Vi tok beslutningen torsdag 24. nobember, sier styreleder Harald Espedal i Sandnes Sparebank.

Hun heter egentlig Trine Karin, men bruker bare Trine. Hun er gift, har tre barn i alderen 8 til 19 år, og bor på Røyneberg i Sola. Familien har hytte i Ryfylke, og storfamilien Stangeland har hytte i Sirdal.

Kommer fra Lyse

Hun sier at fritidsaktiviteter som håndball og fotball og oppfølging av ungene tar tid i en travel hverdag. Hun er selv aktiv, og løper blant annet halvmaraton.

Stangeland kommer fra stillingen som administrerende direktør i Lyse Dialog AS med ansvar for all kundedialog på tvers av produkter, tjenester og kanaler i Lyse konsernet i tillegg til eksterne Altibox-partnere.

Hun har en bachelor i økonomi og et masterprogram i strategisk ledelse fra Handelshøyskolen BI. I tillegg til ulike lederroller i Lyse-konsernet siden 2005, har hun flere års ledererfaring innen økonomi og finans fra industrien. Stangeland har vært styremedlem i Sandnes Sparebank siden mars 2015.

Hun trer ut av bankens styre fra nå av. Sune Svela Madland vil fortsette som konstituert administrerende direktør inntil Trine Stangeland er på plass. Hun starter i den nye stillingen 1. mars.

Publisert: