Flere banker setter opp renta

DNB, Danske Bank, Sandnes Sparebank og Sparebanken Sør øker rentene på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng.

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • NTB
 • Rolf Frøyland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

DNB var først ute fredag, noen timer senere sendte Danske Bank ut en tilsvarende melding om renteøkning. Økningen kommer etter at Norges Bank torsdag opp styringsrenta fra 0,75 til 1 prosent.

– Det har lenge vært ventet at Norges Bank ville øke styringsrenta på sitt møte 21. mars. Rentene har over en lengre periode vært historisk lave, og at de nå stiger, er et signal om at norsk økonomi er i en positiv utvikling, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarkedet i DNB, i en børsmelding.

For eksisterende DNB-kunder vil renteendringen tre i kraft fra 8. mai. Alle kunder som får renteendring, vil innen utgangen av neste uke få informasjon i nettbanken eller motta brev i posten om hvordan dette påvirker deres lån.

For eksisterende kunder i Danske Bank vil renteøkningen gjelde fra 15. mai. Også disse vil bli varslet i løpet av de nærmeste dagene.

Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Også Sandnes Sparebank og Sparebanken Sør har meldt at de setter opp renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng.

– Økt pengemarkedsrente betyr at det blir dyrere å låne penger, men dette hartrolig de fleste innstilt seg på. Ved forrige renteoppgang var vi en av bankene som holdt lengst igjen før vi justerte og vi gjorde det i mindre grad enn andre banker. Boliglån Ung fikk ingen renteoppgang sist, og er fortsatt en kundegruppe vi ønsker å vokse i, sier Erik Kvia Hansen, direktør Personmarked i Sandnes Sparebank, i en børsmelding fredag. Bankens beste veiledende rente er til Boliglån Ung, som har en nominell rente på 2,44 prosent.

For eksisterende kunder i Sandnes Sparebank gjelder nye betingelser fra 6. mai 2019. For nye boliglån gjelder nye betingelser fra 25. mars 2019.

Rentebetingelsene for nye lån i Sparebanken Sør gjelder fra 25. mars 2019. Renten på eksisterende lån og innskudd blir endret med virkning fra 7. mai 2019.

Les også

 1. Mot trangere tider for landets boligeiere etter varslede rentehevinger

 2. Renteheving skremmer ikke folk på oljekysten

Publisert:
 1. Sparebanken Sør
 2. Sandnes Sparebank
 3. Privatøkonomi
 4. DNB
 5. Norges Bank

Mest lest akkurat nå

 1. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

 2. Så deilig, så deilig

 3. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade

 4. – Setter en helt ny standard for denne typen produksjoner i Norge

 5. - Jeg begriper ikke det evinnelige maset om hvor mange statsråder som skal komme fra Rogaland

 6. Her starter Stangeland Maskin arbeidet med ny E39 gjennom Lyngdal