– Altibox selger 40.000 mobilkunder

Ice, som er landets hurtigst voksende mobiloperatør, kjøper 40.000 private mobilkunder. Administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice Norge bekrefter kjøpet overfor Aftenbladet, men ikke hvem som selger kundene til dem.

Ice Norge øker kundemassen innenfor mobiltelefoni.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Kjøpesummen er 75 millioner kroner.

Helgaker vil ikke ut med hvem som selger.

– Vi kommenterer ikke hvor vi kjøper eller henter kundene våre, sier han.

– Altibox kan tape millioner

Men bransjebladet Inside Telecom skriver i en artikkel at det har grunn til å tro at det er mobilselskapet Hello som kvitter seg med sine private mobilkunder.

Hello hadde ifølge Nasjonal komminikasjonsmyndighet, Nkom, (som tidligere het Post og teletilsynet) 53.000 private mobilkunder ved årsskiftet. Nkom er en statlig etat som regulerer og overvåker post- og telekommunikasjonssektoren.

Kjøpte 50 prosent av Hello

Lyse-selskapet Altibox kjøpte i fjor sommer halvparten av aksjene i Hello. På seinsommeren i fjor, to måneder etter Lyse gikk inn på eiersiden gjennom Altibox, solgte Hello alle sine bedriftskunder til Talkmore.

Hello hadde ambisjoner om å bli landets billigste mobilselskap i privatkundemarkedet. Hvis Hello nå også kvitter seg med privatkundeporteføljen, kan det påføre Altibox store tap.

Les også

Lyse kjøper «Hello»

Aftenbladet har ikke lykkes i å få kontakt med ledelsen i Altibox. Administrerende direktør Thomas Skjelbred uttaler til Inside Telecom at han ikke ønsker å uttale seg.

Ifølge Inside Telecom kan Altibox tape flere titalls millioner kroner på eierskapet i Hello.

Heller ikke talspersoner for Hello ønsker å uttale seg, ifølge Inside Telecom.

– Innbringende for Ice Norge

– Vi kjøper de 40.000 private mobilkundene fordi det vil være innbringende for oss, sier administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice Norge til Aftenbladet.

– Vi fikk 200.000 nye kunder i fjor, og oppkjøpet bidrar til å styrke posisjonen som landets hurtigst voksende mobiloperatør, sier han.

Ifølge en melding fra Ice Norge skal salget av de 40.000 mobilkundene sluttføres 12. juli.

Publisert: