100 banker går sammen om Vipps

Drøyt 100 norske banker går inn som eiere i Vipps sammen med DNB. Blant dem er SpareBank1-alliansen.

DNB får med seg flere banker i Vipps. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

 • NTB
 • Julie Teresa Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Initiativtakerne representerer til sammen 106 norske banker, opplyser DNB i en pressemelding mandag morgen.

DNB, SpareBank 1-alliansen, Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker som også er deleiere i Frende Forsikring, har inngått en intensjonsavtale som innebærer at partene sammen skal videreutvikle Vipps som "hele Norges mobile lommebok", heter det.

Ut med Mcash

Mcash forsvinner når den nye løsningen er på plass.

– Det vil gå noen måneder før alt det formelle er på plass i den nye fellesløsningen. Alle Mcash-kunder vil da blir invitert med over på den nye løsningen. Når det skjer blir Mcash skrudd av, sier Thor-Christian Haugland, konserndirektør for kommunikasjon i SpareBank 1 SR-Bank.

Han mener kundene kan glede seg til den nye satsingen.

– Vi tar med oss det beste fra de to løsningene. Dette er begynnelsen på en ny og spennende utvikling av betalingsløsninger på mobil. Dette skal gjøre det enklere og brukerne og ikke minst for brukerstedene, sier Haugland.

Bjerke blir styreleder

– Vipps har blitt eneren på vennebetaling og har på kort tid rullet ut betalingsløsninger både på mobilen, på nett og i fysiske butikker. Vipps skal i løpet av året være tilgjengelig på langt flere steder enn vi har sett til nå. Gjennom dette samarbeidet står vi bedre rustet til å vinne kappløpet i konkurranse med nordiske og internasjonale aktører», sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB og påtroppende styreleder i Vipps.

Frittstående selskap

Vipps har hittil vært en del av DNB-konsernet, men blir nå et frittstående selskap. DNB blir største eier, med omtrent 52 prosent av aksjene. SpareBank 1-alliansen skal eie 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen 10 prosent og Sparebanken Møre 1 prosent.

– Vi opplever et marked der stadig flere aktører kappes om å lansere egne løsninger for mobil betaling. For mange er dette forvirrende, enten man skal betale eller ta imot betaling. Selv om vi gjennom vår satsing på Mcash har tatt en solid posisjon på kort tid, har mange kunder gitt uttrykk for at de foretrekker én løsning – én sterk og tydelig leverandør. Derfor går norske banker sammen om å lage én felles mobil lommebok for alle norske bankkunder», sier Finn Haugan, konsernsjef i SpareBank 1 SMN, på vegne av SpareBank 1-alliansen.

Ifølge Dagens Næringsliv er løsningen som ble presentert mandag, et resultat av flere måneder med forhandlinger mellom partene som tilbyr mobile betalingsløsninger, deriblant Sparebank 1s mCash, Danske Banks MobilePay og DNBs Vipps.

Les også

 1. DNB innfører gebyr på minibankuttak, men du kan slippe unna gebyrene

 2. Lavere inflasjon enn ventet kan øke muligheten for nytt rentekutt

 3. SR-Bank fikk 2158 millioner i overskudd før skatt i 2016

Publisert:
 1. Bank
 2. Økonomi

Mest lest akkurat nå

 1. I Ryfyl­ketun­nelen får somme bilfø­rarar plutseleg ein time ekstra i nokre minutt, før klokka hoppar fram att

 2. Elev testet positivt: 125 elever på Sandnes-skole må koronatestes 17. mai

 3. Alvorlig trafikkuhell mellom lastebil og personbil i Hå

 4. Vikings trener etter ny fiasko: - Vi står ved formasjonen og planen vår

 5. Her finner du 17. mai-programmene fra kommunene på Nord-Jæren og Jæren

 6. Derfor føles Jåttåvågen så grå og ukoselig