– Et ekstremt dårlig ledet byggeprosjekt

Byggefirmaet AS Trevaren retter skarp kritikk mot Skadberg Eiendomsutvikling i for-bindelse med utbyggingen på Skadbergbakken.

Publisert: Publisert:

Fjernvarmeanlegget er fortsatt ikke på plass og tilkoplet på Skadbergbakken. Foto: Ove Heimsvik

Denne artikkelen er over åtte år gammel

Tirsdag kritiserte Ola Elvsaas i Skadberg Eiendomsutvikling byggefirmaet AS Trevaren for å ha utført arbeid som ikke var tilfredsstillende. Daglig leder Erik Magnus Aarethun i Lærdals-bedriften AS Trevaren har en litt annen versjon.

– Jeg har aldri vært i nærheten av et så ekstremt dårlig ledet byggeprosjekt, sier Aarethun.

Han kritiserer særlig det han mener var inkompetent prosjektledelse.

– Vi er vant med at et byggeprosjekt starter med graving og at vi bygger oss oppover. Her var problemet at absolutt ingen infrastruktur var på plass, og underveis pågikk det graving hele tiden. Vi var bare en del-entreprenør oppi dette, mens Skadberg Eiendomsutvikling satte seg selv som en slags totalentreprenør. Skal de være det, må de ha spesialkompetanse. Det hadde de ikke, sier Aarethun. Den tidligere skøyteløperen Aarethun karakteriserer det som et meget stygt feilskjær av seg selv å gå inn i prosjektet på Skadbergbakken.

– Jeg burde sjekket grundigere hvordan dette skulle organiseres, sier han.

På grunn av manglende betaling gikk AS Trevaren til sak mot både Skadberg Eiendomsutvikling og byggelånsbanken Sparebanken Vest tidligere i år. I begynnelsen av november endte tvisten i et rettslig forlik i Stavanger tingrett. Ifølge Aarethun innebar forliket blant annet at Skadberg Eiendomsutvikling overtok ansvaret for det som måtte finnes av feil og mangler. – Det kan godt være at vi gjorde noe dårlig arbeid, men ansvaret for framtidige garantier ble altså plassert gjennom dette forliket. Vi er ute av prosjektet på Skadbergbakken, sier Erik Magnus Aarethun.

Publisert: