Veksten i den globale turismen sank i fjor

Veksten i den internasjonale turismen krympet i fjor til 4 prosent. Året før var den på 6 prosent, viser årsrapporten fra Verdens turistorganisasjon (UNWTO).

Frankrike er en av verdens mest besøkte turistdestinasjoner, og Eiffeltårnet er en av Paris' største turistattraksjoner.
  • Ntb-afp
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

4 prosent er den laveste veksten siden 2016 og tilskrives en nedkjølt verdensøkonomi, geopolitiske spenninger og usikkerhet rundt Storbritannias uttreden fra EU, heter det i rapporten som ble lagt fram mandag. Verdens turistorganisasjon trekker også fram konkursen i reisegiganten Thomas Cook.

– Den nedsatte veksten er koblet til resultatene i verdensøkonomien, med en økonomisk vekst på rundt 3 prosent, sa det Madrid-baserte FN-organets markedssjef Sandra Carvao på en pressekonferanse.

1,5 milliarder turister

Hun understreket samtidig at det både i 2017 og 2018 var usedvanlige høyt veksttall i den internasjonale turismen. Det man så i 2019 var dermed en justering tilbake til den historiske veksttakten, uttalte hun.

Statistikken er basert på registrering av antall internasjonale turistankomster. I fjor ble det registrert 1,5 milliarder internasjonale turistankomster, opp fra 1,4 milliarder året før.

Frankrike på topp

Endelige tall foreligger ennå ikke, men UNWTO regner med at Frankrike, Spania og USA også i fjor var de tre mest besøkte landene i verden, slik de var det året før.

– Vi regner ikke med noen endringer der, sa Carvao mandag.

I 2018 var Frankrike verdens best besøkte land med 89 millioner ankomster. Spania og USA kom på plassene bak.

Prognosen for inneværende år tegner et bilde av en global vekst i turismen på mellom 3 og 4 prosent, noe blant annet store sport- og kulturarrangementer som OL i Japans hovedstad Tokyo vil bidra til.

Publisert:
  1. Turisme
  2. Verdensøkonomien

Mest lest akkurat nå

  1. Utslitte turister trenger hjelp ned fra fjellet

  2. Nå er det slutt for «oljemesså»

  3. Trafikkulykke på Motorveien - lange køer

  4. Jonas Gahr Støre mener at folk flest ikke forstår strømkrisa. Han har litt rett i det

  5. Fem rekkehus totalskadd

  6. Talentet sluttet i Viking – nærmer seg ny klubb