Kvinnelige ledere i Rogaland mest fornøyde

Kvinnelige ledere i Rogaland er mer fornøyde med arbeidsplassen enn sine mannlige kolleger.

Publisert: Publisert:

Eksempel på en tydelig fornøyd kvinnelig leder i Rogaland - konserndirektør Toril Nag i Lyse.

Det viser en undersøkelse som analyse— og rådgivningsselskapet Great Place to Work Institute har gjort på oppdrag fra organisasjonen Lederne.

Over 1600 ledere landet over har deltatt i undersøkelsen, heter det i en pressemelding.

Skiller seg ut

De kvinneligelederne skiller seg ut på alle faktorer som er målt.

— Dette tyder på et stemningsskifte i lederrollen og hvilkeegenskaper som verdsettes i arbeidslivet. Kanskje tradisjonelt kvinneligeegenskaper har fått større plass, sier forbundsleder i Lederne, Jan OlavBrekke.

Ifølge undersøkelsen mener 82 prosent av kvinnene i Rogaland at jobben ermeningsfylt og at de betrakter arbeidsplassen som noe mer enn bare en jobb.

Blant mennene opplever 78 prosent av de spurte arbeidet som meningsfylt.

Kvinnelige verdier

– Dette er et uventet resultat, og vi hadde ventet mindre forskjell mellom mennog kvinner, sier administrerende direktør i Great Place to Work, Jannik KrohnFalck.

Han mener resultatene i studien kan tyde på at lederskap i norskebedrifter har endret seg, og spør seg om dette tyder på at verdier som tradisjonelt er mer verdsatt av kvinner har fått større plass i ledergruppene.

Når studien stiller spørsmål ved om medarbeiderne og lederne opplever å blioppmuntret til å finne balanse mellom arbeid og privatliv, svarer 71 prosent avkvinnene i Rogaland bekreftende, mens bare 49 prosent av mennene i fylket erenige.

Publisert: