Nå får også nordmenn betale med Apple Pay

Mange har ventet på at Apples betalingstjeneste Apple Pay skulle bli klar for Norge. Onsdag var ventetiden over for en rekke norske bankkunder.

Apple Pay blir nå tilgjengelig for mange norske bankkunder. Tjenesten i Norge ble presentert onsdag formiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge og John Sætre, leder for privatmarkedet i Nordea Norge, viste fram betalingsløsningen Apple Pay onsdag formiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Apple-sjef Tim Cook kunngjorde i mai at Norge får Apple Pay i løpet av noen måneder. Onsdag ble det klart at flere norske bankkunder får tilgang til betalingstjenesten. Foto: AP / Marcio Jose Sanchez / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I første omgang vil betalingstjenesten være tilgjengelig i Norge for kunder med konto og Visa-kort i Nordea Bank, Santander Bank og Sbanken (tidligere Skandiabanken), opplyser Visas norgessjef, Jens Nes.

Apple Pay vil også være tilgjengelig for Nordeas kunder med Mastercard-kort, ifølge Inge Kjønnøy, leder for MasterCard Norge.

Apple Pay fungerer ved at man holder mobiltelefonen inntil betalingsterminalen, hvorpå fingeravtrykket godkjenner betalingen. Ifølge Apple fungerer tjenesten i apper eller med nettleseren Safari med telefonene iPhone 6 og nyere, samt modellen SE, en rekke iPader og Mac-maskiner.

Kaffe på hjørnet

– Vi er glade for å kunne tilby Apple Pay til kundene våre, det er en svært brukervennlig løsning. Jeg er sikker på at dette vil gjøre hverdagen enklere for mange, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

– Om du kjøper kaffe på hjørnet, betaler for melk og brød i kassa, eller shopper sommerkjolen på nett: Nå kan de dagligdagse betalingene gjøres raskere og enklere med Apple Pay, sier Børge Liavik, kommersiell direktør i Santander i Norge.

Også Sbanken er storfornøyd med å kunne tilby betalingsløsningen til sine kunder.

– Apple Pay vil gjøre betaling via mobil til en enkel, trygg og personlig måte å betale på, som er raskt og lettvint for norske kunder, sier daglig leder Magnar Øyhovden.

Lansert i 2014

At tjenesten var på vei til Norge, ble kunngjort av Apple-sjef Tim Cook under presentasjonen av kvartalstallene i begynnelsen av mai. Da opplyste Cook at betalingstjenesten ville bli lansert i både Norge og Polen i løpet av de neste månedene.

Tjenesten ble lansert i 2014, og før Norge og Polen kom med på lista, var det mulig å bruke Apple Pay i 21 land, skriver Tek.no.

Sverige, Danmark og Finland fikk tilgang til tjenesten i fjor høst.

– Erfaringene derfra er at kundene virkelig liker betalingsløsningen, og at de blir positivt overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Snorre Storset i Nordea.

Konkurrent til Vipps

Fra før har DNBs Vipps for lengst kapret markedet for vennebetaling i Norge. Betaling i butikker og nettbutikker er på gang, og kontaktløs betaling, såkalt NFC, er blitt stadig vanligere.

Ifølge Tek.no kan Apple ha en fordel ved betaling mellom selskapets egne mobiltelefoner. I den siste programvareoppdateringen ble det mulig å sende penger via meldingsappen.

Nordea er fra før partner med DNB om Vipps-løsningen. Foreløpig har det ikke kommet meldinger om at funksjonaliteten for vennebetaling gjennom Apple Pay blir tilgjengelig i Norge. Det ville gjort Apple Pay til en mektig utfordrer til Vipps her hjemme, ifølge E24.

Publisert:
 1. Apple Pay
 2. Apple
 3. Teknologi
 4. Visa
 5. Privatøkonomi

Mest lest akkurat nå

 1. Her er Pøbel sitt svar på Haaland-kommentar

 2. De var et av Norges største rockeband. Så raknet det

 3. Utagerende og truende person på Stokka

 4. Veien mellom Suleskard og Brokke er åpnet

 5. Navnet frigitt etter dødsulykke på Sørlandet

 6. Du skal lete lenge etter en bedre grillopplevelse enn den du får her