Hitecvision forhandler om å kjøpe ExxonMobil-virksomhet

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det norske oppkjøpsfondet Hitecvision har startet eksklusive forhandlinger om å kjøpe ExxonMobils eiendeler i den britiske delen av Nordsjøen.

Det skriver fondet i en melding på sine nettsider.

— Hitecvision/Neo Energy har gått inn i eksklusive forhandlinger om å kjøpe ExxonMobils oppstrømseiendeler sentralt og nord i Nørdsjøen, som, dersom det lykkes, forventes å resultere i en signert salgsavtale i første kvartal, med en sluttføring senere på året, står det.

Exxon har en produksjon på rundt 40.000 fat daglig på britisk sokkel, med eierandeler i nesten 40 produserende felt. Totalt står selskapet for rundt fem prosent av all olje- og gassproduksjon i Storbritannia.

Dagens Næringsliv skrev i desember at et eventuelt oppkjøp trolig vil ha en størrelse på ti milliarder kroner.

Neo Energy ble etablert i 2019 etter sammenslåingen av Neo E&P og Versus Petroleum – begge eid av Hitecvision. Versus har kjøpt seg inn i flere felt på britisk side – blant annet Boa, Babbage og Alba – og ga 300 millioner pund for det japanskeide oljeselskapet Cieco i september 2018, med andeler i flere felt.

I august i fjor kjøpte Neo Energy opp andelene til Total på britisk side i Nordsjøen. Det inkluderte fire felt med en produksjon på 23.000 fat om dagen.

Et salg fra Exxon til Neo Energy vil ikke være første gang Hitecvision kjøper fra den amerikanske oljegiganten. I 2017 kjøpte oppkjøpsfondet med utgangspunkt i Point Rescources opp Exxons opererte felt i Norge for rundt åtte milliarder kroner. Senere slo Point Resources seg sammen med Eni Norge og skiftet navn til Vår Energi.

I Hitecvision er det John Knight som er ansvarlig for investeringen i Neo Energy. Knight var tidligere konserndirektør i Equinor med ansvar for global strategi. Han begynte hos Hitecvisions London-kontor i 2018, etter 16 år hos Equinor.

Publisert: