I Oslo vil halvparten kutte forbruket av rødt kjøtt

Halvparten av hovedstadens innbyggere vil spise mindre rødt kjøtt i 2020, viser en undersøkelse fra Nationen. Det er tre ganger så mange som på landsbygda.

I en ny undersøkelse svarer 50 prosent av de spurte i Oslo at de ønsker å kutte i forbruket av rødt kjøtt.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Spørsmålet som ble stilt av Sentio på vegne av avisen var: «Verdens helseorganisasjon advarer mot å spise for mye rødt kjøtt. Planlegger du å redusere inntaket av rødt kjøtt i 2020?».

I Oslo svarte 50 prosent av de spurte at de ønsket å kutte inntaket. På landsbygda var det 16 prosent som svarte det samme.

Da avisen stilte samme spørsmål i 2018 svarte 41 prosent av Oslo-folk at de ville kutte rødt kjøtt, mens resultatet var 21 prosent på landsbygda.

Det har dermed vært en økning i antall personer i Oslo som ønsker å kutte i forbruket av rødt kjøtt, skriver Nationen.

Undersøkelsen ble gjennomført blant et representativt utvalg på 1.000 personer over 18 år i perioden 3.–7. desember. .

Publisert:
  1. Kjøtt
  2. Oslo
  3. Forbruker

Mest lest akkurat nå

  1. Situasjonen på SUS er presset: – Vi trenger flere hender

  2. Hun var livredd da drosjen svingte av motorveien. Så møtte hun Tom Rune

  3. Innfører gult nivå på skolene i Stavanger

  4. Partneren har vært utro med en kollega – kan ekte­skapet reddes?

  5. Arrangerer digitalt julebord, hjelper likevel lokal restaurant

  6. Fire grep som får mer ut av varme­pumpen din. Og tre ting du ikke bør gjøre