Hitecvision vil selge Aker Solutions-aksjer verdt nesten 900 mill.

Oppkjøpsfondet vurderer å selge seg ut av oljeservicekonsernet.

Ole Ertvaag, sjef i Hitecvision
Publisert: Publisert:

Hitecvision-kontrollerte North Sea Strategic Investments AS vurderer å selge inntil rundt 30 millioner aksjer i Aker Solutions, ifølge en børsmelding torsdag ettermiddag.

Det representerer rundt 6 prosent av aksjekapitalen til Aker Solutions.

Basert på sluttkursen torsdag er aksjene som vurderes solgt verdt 895,8 millioner kroner. Endelig salgskurs er foreløpig ukjent, men vil bli meldt på et senere tidspunkt. Hitecvision-selskapet forbeholder seg retten til å eventuelt selge færre aksjer eller å fullstendig droppe nedsalg i Aker Solutions.

Gitt at alle aksjene selges i transaksjonen, vil ikke Hitecvision lenger eie noen aksjer i Aker Solutions, står det i meldingen.

ABG Sundal Collier og Sparebank 1 Markets har blitt hyret som tilretteleggere for Hitecvision-selskapet i forbindelse med nedsalget.

North Sea Strategic Investments er et investeringsselskap som Hitecvision har brukt til å eie oljeserviceselskaper notert på Oslo Børs. Selskapet eier aksjer i boligriggselskapet Prosafe for 276 millioner kroner, viser en oversikt fra Infront.

Presisering: E24 skrev først at Hitecvision vurderer å selge nesten hele sin beholdning av aksjer i Aker Solutions. I børsmeldingen står det imidlertid at Hitecvision gjennom denne transaksjonen kan ende opp med å selge hele sin beholdning av aksjer i Aker Solutions.

Publisert: