Equinor skriver ned Tanzania-prosjekt med 8,5 mrd.

Equinors konsernsjef Anders Opedal.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Equinor skriver ned verdien av selskapets LNG-prosjekt i Tanzania med 982 millioner dollar (8,48 milliarder kroner), og vil bokføre dette i resultatet for fjerde kvartal.

Selskapet skriver at partnerne ikke har klart å forbedre økonomien i prosjektet nok til å forsvare den bokførte verdien. Derfor må den reduseres.

«TLNG-prosjektet har en forventet balansepris godt over gjennomsnittet i Equinors portefølje og er, på nåværende tidspunkt, ikke konkurransedyktig i den porteføljen», skriver Equinor i en melding.

Prosjektet er imidlertid ikke helt dødt, om man skal tro oljeselskapet.

«Equinor vil fortsette dialogen med myndighetene i Tanzania relatert til forhandlinger om et kommersielt, fiskalt og juridisk rammeverk som kan bidra til å gjøre TLNG til en fremtidig forretningsmulighet», skriver Equinor.

Equinor har vært til stede i landet siden 2007.

Ikke fornøyd

Equinors nye utenlandssjef Al Cook, påpekte i et intervju med E24 nylig at han ikke er fornøyd med selskapets utvikling i Tanzania.

Cooks forgjenger Torgrim Reitan prøvde personlig å forhandle med Tanzanias politikere for å få til en politisk enighet om utbygging av de enorme gassressursene, men uten hell.

– Tanzania er en utfordring. Det vi må bli gode på er å konvertere volum til verdi. Så langt har vi ikke klart det i Tanzania, sa Cook.

I et notat viser Pareto Securities til at Equinor har varslet 250 til 275 millioner dollar i internasjonal letevirksomhet, og anslår derfor de samlede nedskrivningene i fjerde kvartal til rundt 1,3 milliarder dollar (11,2 milliarder kroner).

Meglerhuset har en salgsanbefaling på Equinor og et kursmål på 130 kroner. Fredag åpnet Equinor ned 0,55 posent til 154,55 kroner, noe som gir selskapet en markedsverdi på like over 500 milliarder kroner.

Så langt i 2021 er Equinor-aksjen opp rundt seks prosent, men kursen er fortsatt 12 prosent svakere enn ved inngangen til coronaåret 2020.

Les meldingen fra EquinorHer skal Equinor satse utenlands: – Vi har nok gode prosjekter til å forsvare noe vekstFredriksen-topp: – Helt bonanza i fraktmarkedet
Publisert: