154 kommuner får 250 millioner til klimaprosjekter

Rundt 350 prosjekter i 154 kommuner får til sammen 250 millioner kroner i støtte til Klimasats-prosjekter som skal bidra til å redusere de norske utslippene.

Publisert: Publisert:

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn er fornøyd med at ordningen Klimasats mobiliserer små og store kommuner over hele landet til å redusere utslippene. Her fotografert forrige uke ved utgravingen av Gjellestadskipet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB

– Vi er helt avhengig av det lokale klimaarbeidet for å redusere de norske utslippene. Det er flott å se hvordan Klimasats mobiliserer små og store kommuner over hele landet. Ordningen bidrar til den grønne omstillingen lokalt og blant dem kommunene samarbeider med om utvikling og tjenester, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Ordningen ble etablert i 2016 og finansieres gjennom årlige bevilgninger i statsbudsjettet. Den skal i utgangspunktet vare i minst fem år, og en videreføring i 2021 og flere år må besluttes av Stortinget og regjeringen.

– Vi får stadig flere og bedre søknader for å kutte utslipp av klimagasser, og kommunene er mer ambisiøse. Vi er fornøyd med at det lokale klimaarbeidet foregår over hele landet, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

I denne tildelingsrunden er 250 millioner kroner fordelt. Utslippsfrie hurtigbåter har i denne runden fått rundt 6 millioner kroner, men ytterligere 90 millioner skal fordeles senere i år.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Bjerkreim burde sendt nabovarsel

  2. De tar mot til seg og ber om hjelp mot familievold. Så får de nei eller må vente i månedsvis

  3. To nye smittetilfeller i Stavanger

  4. Om knappe to uker blir bussturen billigere for flere – og flere kan reise på samme billett

  5. Fami­lien pusset opp hele huset for 100.000 kroner. Endringen er total

  6. Haaland-scoring til ingen nytte: - Jeg burde ha scoret flere