Han blir ny direktør i Oljedirektoratet

Ola Anders Skauby melder overgang fra Equinor til Oljedirektoratet.

Ola Anders Skauby.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Dette syns jeg er kjempespennende. Oljedirektoratet har en viktig oppgave i å forvalte de naturressursene som ligger under havet, og som en del av det samfunnsoppdraget ligger det å formidle fakta og kunnskap, så det tenker jeg blir en veldig interessant og utfordrende kommunikasjonsoppgave. Da jeg fikk muligheten til dette, så kunne jeg ikke annet enn å si ja til det, sier Ola Anders Skauby til Aftenbladet.

De siste 12 årene har han arbeidet i Equinor, herunder StatoilHydro, Statoil og Equinor.

Les også

Se listen: 160 vil bli direktører i Oljedirektoratet - 27 er «hemmelige»

De ni første årene innenfor kommunikasjonsarbeid og de tre siste årene har han hatt globalt ansvar for personalberedskap og personellsikring, med oppfølging, informasjon, rådgiving, bistand og trening innenfor områdene, i Equinor.

Skauby er snart 48 år og bor i Stavanger. Han sier at siden det også var mange dyktige søkere til jobben, er han spesielt fornøyd med å få denne muligheten til å bli direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Oljedirektoratet.

– Dette er en spennende kommunikasjonsoppgave, ikke minst sett i lys av den tiden vi lever i med klimautfordringen og mye debatt rundt klima og energierspektivene. Det å være en stemme i det med fakta og kunnskap, ser jeg på som en utfordrende oppgave. 

I OD skal han lede avdelingen for kommunikasjon og samfunnskontakt og være ansvarlig for kommunikasjonsarbeidet og jobbe med aktørene det er naturlig for Oljedirektoratet å jobbe med.

Hør podkast om situasjonen i oljebransjen:

Publisert: