Equinor legger ned kontoret for landsatsing i USA

Equinor har bestemt seg for å legge ned kontoret sitt i Austin i USA, som er selskapets senter for satsing på landboring i USA og resten av verden.

Equinor legger ned kontoret sitt i Austin i USA.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Vi har besluttet å legge ned kontoret i Austin og samle all virksomhet i Houston, sier pressetalsperson Erik Haaland i selskapet til Dagens Næringsliv.

Kontoret i Austin i Texas har rundt 250 ansatte. De fikk vite om kuttplanene i august, som også kommer til å berøre canadiske kollegaer.

– Det samme skjer med Calgary, der vi flytter hovedaktiviteten til St. Johns i Canada, sier Haaland til E24.

Han forteller videre at Equinor håper å komme i mål med sluttpakker for «flere hundre ansatte» i november.

Men Equinor vil ikke si noe om hvor mange ansatte som må forlate selskapet.

– Vi vil ikke gi noe eksakt tall. Det vi har indikert, er at antall innleide i USA og Storbritannia skal halveres. Samtidig skal antall stillinger i de samme landene reduseres med i snitt rundt 20 prosent, sier Haaland.

Equinor kutter hundrevis av stillinger i USA, Canada og Storbritannia

Følger fallet i pris og etterspørsel

Selskapet reduserer sin aktivitet på land i USA. Aktiviteten i området Eagle Nord ble solgt før jul i fjor. I tillegg har Equinor bestemt seg for å ikke bore flere brønner i år i Bakken-feltet i Nord-Dakota.

– Dette er en prosess som ble startet i vår. Det er jo en reaksjon på de markedsforholdene vi har sett med oljeprisfall og nedgang i etterspørsel som følge av covid19, sier Haaland til E24.

I august offentliggjorde Equinor den store kuttplanen for de tre omtalte landene.

– Det er ulike tidslinjer for denne prosessen. Når det gjelder Canada, så er vi ikke kommet like langt i prosessen. Vi ser også på bemanningsnivået der. Men i første rekke er det USA og UK.

Equinor selger i USA for nær 10 milliarder kroner
Publisert: