Sør-Korea innfører nytt system for bitcoinhandel

Sør-Korea innfører et nytt system hvor handel med bitcoin og annen kryptovaluta blir registrert med navn og mulig å spore.

En mann studerer prisene på bitcoin og annen kryptovaluta utenfor et vekslingskontor i Seoul. Foto: Ahn Young-joon/AP/NTB Scanpix.

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Nestleder Kim Yong-beom i landets finanskommisjon sier reglene blir innført neste uke. De innebærer blant annet at utlendinger eller personer under 19 år ikke får lov til å kjøpe eller selge bitcoin eller annen digital valuta i Sør-Korea.

For øvrig pålegges landets banker å nekte kundene å åpne kontoer på valutabørser som ikke har et system for å melde fra om mistenkelig handel.

Endringene skal sikre at pengene en investor overfører til en valutabørs kommer fra en bankkonto eid av samme person. På denne måten håper myndighetene å hindre hvitvasking av penger, skatteunndragelser og annen kriminell virksomhet.

Noen av verdens største børser for handel med kryptovaluta har base i Sør-Korea. Regelskjerpelsene kommer etter at myndighetene i landet varslet et forbud mot anonym handel med kryptovaluta og tiltak for å stanse spekulativ handel. Signalene bidro til et kraftig fall i bitcoin-prisen.

Publisert:
 1. Kryptovaluta
 2. Digital valuta
 3. Sør-Korea
 4. Bitcoin

Mest lest akkurat nå

 1. «Du har opplevd nok i livet ditt. Nå skal alt blir bra», sa Mats til Elisabeth. Så døde han på utenkelig vis.

 2. Ellevill Viking-jubel i Bjarne Berntsens nest siste hjemmekamp

 3. «2. omgang har vært meget solid - defensiv struktur så det holder»

 4. Bygger du på huset, får du nå en telefon fra skatteetaten

 5. Hvor mange kan vi være i jule­selskapet? Regnes hjem­vendte studenter som del av hus­standen?

 6. Farevarsel i Sirdal – kan komme en halv meter snø på ett døgn