Over 3 millioner Mercedeser tilbakekalles

Mercedes-produsenten Daimler, som etterforskes for utslippsjuks, tilbakekaller over 3 millioner dieselbiler i Europa for å senke NOx-utslippene deres.

Mercedes-produsenten Daimler, som etterforskes for utslippsjuks, tilbakekaller over 3 millioner dieselbiler i Europa for å senke NOx-utslippene deres.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er Mercedes-Benz-kjøretøyer som nå skal modifiseres, opplyste selskapet tirsdag. Den frivillige tilbakekallingen er en utvidelse av et tidligere tilbud om gratis service på andre Mercedes-modeller.

– På denne måten bidrar Daimler betydelig til reduksjonen av NOx-utslipp fra dieselkjøretøyer i sentrum av europeiske byer, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Politifolk ransaket Daimlers kontorer flere steder i Tyskland i mai. Bakgrunnen var en etterforskning av mulig juks i tester av NOx-utslipp.

Ifølge tyske medier mistenker etterforskerne at Daimler har jukset i tester av flere diesel-modeller. Bilene skal ha blitt utstyrt med programvare som senker utslippene til kunstig lave nivåer under testing.

For noen år tilbake ble det kjent at Volkswagen hadde brukt denne metoden i flere av sine diesel-modeller. Senere er det blitt iverksatt etterforskning av flere andre tyske bilprodusenter som mistenkes for lignende forhold.

Les også

 1. LES OGSÅ: Tyskland lader opp til klappjakt på dieselbiler

Publisert:
 1. Bil
 2. Daimler
 3. Utslipp
 4. Mercedes
 5. Etterforskning

Mest lest akkurat nå

 1. Når det blir farlig å gå på jobb

 2. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

 3. Mann tatt for ruskjøring med barn i bilen

 4. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

 5. Mange prøver seg, men få klarer å synge julen inn like godt

 6. Derfor sliter barn med å avslutte spill. Ny kunnskap kan hjelpe foreldre