Hytteeiere må få godkjent bruksendring for å flytte til hytta

Som følge av forbudet mot bruk av hyttene har rekordmange meldt flytting til Folkeregisteret, men det holder ikke for å faktisk kunne flytte.

Det er stille i hyttefeltene på Hovden i Setesdal i Bykle kommune på grunn av koronapandemien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 245 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Man må i tillegg ha et vedtak om dispensasjon fra reguleringsplan og bruksendring fra kommunen, sier avdelingsleder Rune Møller Poulsen ved bygg- og geodataavdelingen i Trysil kommune til Kommunal Rapport.

I Trysil er det 6.813 registrerte fritidsboliger, nest flest i landet. Kommunen har foreløpig kun mottatt én søknad om bruksendring, men ønsker flere velkommen.

– Vi åpner for at folk skal kunne flytte til hyttene sine, og tanken bak dette er blant annet å stimulere til befolkningsvekst og økte skatteinntekter, sier avdelingsleder Bjørn Tore Bækken i plan- og miljøavdelingen.

Det kan derimot ta opptil 12 uker før søknaden er behandlet.

Også i Norge største hyttekommune Ringsaker, med 7.251 registrerte fritidsboliger, åpner de for flytting. De har mottatt 35 henvendelser om å flytte til hytta, mens to andre hyttekommuner, Hol og Vinje, har mottatt henholdsvis tre og null søknader.

Søndag skrev NRK at Folkeregisteret i perioden fra 14. mars til 21. mars fikk 20 til 40 saker per dag, mot tre saker til vanlig.

Publisert:

Korona-viruset

 1. SUS orien­terer om korona­situa­sjonen

 2. Leger mener korona­utvalg gjør feil vaksine­prioritering

 3. De fikk korona inn på sykehjemmet: – Det var forferdelig, rett og slett

 4. 12 av 15 beboere på én avdeling er smittet

 5. Erna Solberg: – Ikke rom for de store jule­selskapene i år

 6. Innspurt før koronavaksinen kommer til Norge: – Vi jobber som gale

 1. Korona-viruset
 2. Hytteforbud
 3. Hytte
 4. Koronaviruset