Journalister i Morgenbladet truer med å slutte dersom redaktøren ikke går av

Morgenbladet er for tiden preget av store interne konflikter. Nå truer mange av journalistene med å slutte i avisen dersom ikke ansvarlig redaktør går av.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

18 av de til sammen 28 journalistene i avisen sier til Journalisten at de vurderer å søke sluttpakke eller levere oppsigelse. Fire av dem har allerede søkt om sluttpakke.

Uroen bunner i en langvarig konflikt mellom ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen og redaksjonen. Mange av journalistene forteller om økende mistillit til 43-åringen.

Tirsdag i forrige uke ble det kjent at avisen kutter med åtte millioner kroner, og avisen har nå gitt flere redaksjonelt ansatte tilbud om sluttpakke. Dette har synliggjort i enda større grad misnøyen med Jenssen.

– Dette viser hvor dypt mistilliten stikker, og at folk tar konsekvensen av redaktørens forsikringer om at hun ikke har planer om å slutte. Prosessen med sluttpakker er nå i ferd med å bli noe annet enn intensjonen med slike pakker og ser ut til å eskalere i et opprør fra enkeltpersoner mot redaktøren, sier klubbleder Jo T. Gaare.

Jenssen gjorde det klart i forrige uke at hun ikke kommer til å trekke seg, og onsdag ettermiddag skriver hun i en epost til NTB at hun står fast ved denne beslutningen.

– Dette er selvsagt en krevende situasjon. Hvordan den skal løses, vil jeg diskutere internt og ikke i mediene, uttalte hun til Journalisten i forrige uke.

Publisert:
  1. Journalistikk
  2. Journalisten
  3. Morgenbladet

Mest lest akkurat nå

  1. Her skal det settes 2400 vaksiner hver dag

  2. - Jeg er veldig takknemlig for at de skjermet meg. De sendte heldigvis ikke alt

  3. Vegvesenet klager på kommunens vedtak om å redusere E39-støy – mener det er ugyldig

  4. Må spare penger – stjernespiller ferdig i Oilers

  5. Sandnes-selskap fikk kontrakt med Forsvaret på 200 millioner

  6. Tidligere AaFK-spiller er død