Comrod signerte avtale på 52 millioner med Kongsberg Gruppen

Comrod inngikk tirsdag en 52-millionersavtale med Kongsberg Gruppen. Avtalen sikrer bedriftens arbeidsplasser på Tau de neste tre årene.

Comrods konsernsjef Ole Gunnar Fjelde.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Det betyr veldig mye for oss å få en så stor avtale med en så krevende kunde som Kongberg Gruppen, sier konsernsjef i Comrod, Ole Gunnar Fjelde.

Kontrakten på 52 millioner kroner ble signert onsdag, i Comrod sitt hovedkvarter på Tau. Avtalen innebærer at Comrod i tre år skal produsere antennesystemer for Kongsberg Defence Systems. Antennesystemene skal brukes i flere forskjellige internasjonale prosjekter.

– Grunnen til at vi velger å bruke Comrod til dette, er et langsiktig samarbeid vi har hatt. Vi har tryggheten på at vi får kvalitet i leveransene, det er viktig for oss. Vi har svært krevende kunder, sier divisjonsdirektør i Defence Communications hos Kongsberg Gruppen, Frank Stølan.

Comrod startet med å lage fiskestenger i 1948, og tok en dreining mot teknologiske løsninger da de ble forespurt om å bygge antenner i komposittmateriale til fiskefartøy i 196 1960. Comrod fikk sin første leveranse av forsvarsantenner i 1969, og dette utgjør i dag 90% av aktiviteten til selskapet. I dag har Comrod 200 ansatte og avdelinger i Sverige, Ungarn, Frankrike og USA, i tillegg til Norge.

Comrods teknologi brukes blant annet av 27.000 amerikanske MRAP-kjøretøy (Mine-Resistant Ambush Protected ) og NASAs Mars rover.

Les også

Første oppdrag til Comrods nye fabrikk

Kongsberg Gruppen produserer høyteknologiske løsninger for både forsvaret og det sivile markedet og omsetter for 17 milliarder i året. De har 7400 ansatte og har avdelinger i 30 land.

Sikrer arbeidsplasser

– Avtalen vil ikke føre til at Comrod går til nye ansettelser, men det vil sikre arbeidsplassene vi har, sier Fjelde.

Begge parter ser at det kan ligge muligheter for å øke samarbeidet enda mer i fremtiden.

– Når vi nå skal jobbe enda tettere, så vil vi jo se enda mer av hvilke behov Kongsberg gruppen har, og hva vi kan levere, forteller Fjelde.

– Vi håper jo ikke samarbeidet blir noe mindre. Vi har samarbeidet i over 20 år, og dette er den største kontrakten oss i mellom, så langt, sier Stølan.

Les også

Comrod feirer med ubåt-kake

Politikerne roser Comrod

– Jeg er nesten like stolt som Fjelde! Jeg skal gjøre det jeg kan for at Comrod skal vokse, sier Irene Heng Lauvsnes, ordfører i Strand kommune.

Ordføreren ser på Comrod som en hjørnesteinsbedrift i kommunen med 12.500 innbyggere. I følge ordføreren er Strand den kommunen i landet med nest flest oljerelaterte jobber, og kommunen med flest lavt utdannende oljearbeidere.

Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa var også til stede ved signeringen.

– Comrod er et godt eksempel for hele Rogaland. Her har vi noen som satser på noe annet enn olje og gass. De satser langsiktig og har fokus på kompetanse og kvalitet. Det er et eksempel til etterfølgelse, sier Kleppa.

En annen som var til stede, var stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp). Han finner mye glede i å se konkrete verdier bli signert.

– Det er så deilig å ikke høre noe prat om smart city, eller det grønne skiftet. Her er vi med når ekte folk, med ekte penger, gjør noe. Det er det ekte som bringer oss videre. Jeg er ikke i mot smart city og det grønne skiftet, men det blir mye ord og lite handling, sier Pollestad.

– Det handler om hva vi har mulighet til å skape. Da må vi bygge videre på det vi har. Det holder ikke at de som ikke tjener penger penger holder konferanser og forteller oss hva vi skal leve av i fremtiden, fortsetter Pollestad.

Publisert: