Forbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen

Kvinner tar færre sjanser når de kjøper bruktbil, ifølge en undersøkelse fra Forbrukerrådet. Blant annet ber flere kvinner enn menn om tilstandsrapport.

Ett av funnene i undersøkelsen er at kvinner opptrer mer rasjonelt enn menn når de handler bruktbil.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I undersøkelsen er 1.000 bruktbilkjøpere spurt om sine erfaringer. 77 prosent av kvinnene fornøyd med kjøpet av bruktbil, mens 73 prosent av mennene oppgir det samme.

– Så la dama kjøpe bil neste gang, lyder oppfordringen fra Forbrukerrådet.

Ett av funnene i undersøkelsen er at kvinner opptrer mer rasjonelt enn menn når de handler bruktbil. Kun to av ti kvinner kjøper bil uten tilstandsrapport, mens fire av ti menn gjør det samme.

Kvinner er flinkere til å sørge for kjøpekontrakt. Kun 6 prosent av kvinnene sier at de har droppet kjøpekontrakt, mens hele 11 prosent av mennene dropper kontrakt.

Kvinner kjøper også noe nyere biler med kortere kjørelengde. Den gjennomsnittlige bilen kjøpt av en kvinne er 7,3 år, mot 8,4 år for menn. Kjørelengden er 93.000 kilometer for biler kjøpt av kvinner, mot 105.000 kilometer for menn.

– Uansett kjønn kan det lønne seg å gå gjennom Forbrukerrådets sjekkliste for kjøp av bruktbil før man slår til, sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket.

Publisert:
  1. Bil
  2. Bruktbil
  3. Forbrukerrådet

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet ønsker tips om hendelser før dødsulykken i Sandnes

  2. Bedrageritiltalt Ap-politiker fra Rogaland: – Jeg har dummet meg ut

  3. Etter nesten sju år i Norge tvang koronaen dem til å selge leiligheten. Nå bor de i en bobil på den polske lands­bygda

  4. FHI: Denne vaksinen beskytter best

  5. Mark Zuckerberg vil at vi skal legge mobiltelefonen og pc-en ned i kjelleren ved kassettspilleren og platespilleren

  6. Folkefest i Sandnes - mange hundre koser seg på Ruten