Lederpris til Gunhild Stordalen

Gunhild Stordalen er hedret under Global Leadership Awards. Hun mener det er enklere å formidle miljøbudskapet troverdig etter bruddet med Petter Stordalen.

Publisert: Publisert:

Gunhild Stordalen, her under presentasjonen av den nye EAT-rapporten tidligere i år, er hedret med en lederpris. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

Ifølge NRK mottok hun prisen i New York natt til torsdag norsk tid. Prisen deles ut av United Nations Foundation, som er en privat stiftelse som arbeider tett med FN.

I begrunnelsen heter det følgende: «Legen og miljøforkjemperen Gunhild Stordalen for sitt banebrytende arbeid med å forvandle det globale matsystemet og dets innvirkning på planeten, gjennom samarbeid mellom vitenskap, politikk og næringsliv uten profitt.»

Gunhild og Petter Stordalen har fått kritikk blant annet for å bruke privatfly. De to kunngjorde tidligere denne måneden at de flytter fra hverandre.

– Uten Petter Stordalen hadde aldri EAT eller å få matsystemet på FNs agenda vært mulig. Og det er fantastisk at han fortsatt vil være med og bidra, men jeg tror absolutt at det kommer til å være lettere for min egen troverdighet i forhold til saken vi jobber med, sier Gunhild Stordalen på spørsmål fra NRK om det nå blir enklere å leve i samsvar med egne prinsipper.

Tidligere har blant andre Barack Obama, Bill Clinton, Kofi Annan og Ban Ki-moon, Desmond Tutu, Angelina Jolie og Jens Stoltenberg mottatt priser under Global Leadership Awards.

Publisert:

Les også

  1. – Vi ønsker tid til å gjøre det vi brenner for hver for oss

  2. Stordalen: – Bærekraftig og sunt kosthold tvinger seg fram

Mest lest akkurat nå

  1. Leter etter John Olav med full styrke

  2. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  3. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

  4. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  5. Dette skjedde i natt

  6. Hun laget kunsten i Ryfast – nå står Rogfast for tur