S&P 500 steg for åttende dag på rad: – Frykt for å gå glipp av rekordrally

Vinnerrekken er den lengste S&P 500 har hatt siden 2017. Samtidig falt Tesla etter Musks Twitter-stunt.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Oppgangen fortsatte på Wall Street ved inngangen til uken. Slik endte det på de toneangivende indeksene:

  • S&P 500 steg 0,09 prosent
  • Nasdaq steg 0,07 prosent
  • Dow Jones steg 0,28 prosent

Dermed har S&P 500 steget åtte handelsdager på rad. Man må helt tilbake til 2017 for å finne forrige gang den brede indeksen kunne vise til en slik vinnerrekke. De siste 19 handelsdagene har bare indeksen falt to ganger, ifølge Bloomberg.

S&P 500-indeksen avsluttet for første gang handelen over 4.700 poeng, og har nå steget til ny rekord hver handelsdag siden 28. oktober. Analytiker Craig Johnson i Piper Sandler tror investorer er redd for å gå glipp av noe.

– Frykten for inflasjon og forsyningsproblemer har blitt byttet ut med frykt for å gå glipp av rekordrallyet, skriver Johnson i et notat, ifølge Bloomberg.

Utviklingen mandag kom etter at Representantenes hus sent fredag kveld godkjente den enorme infrastrukturpakken, og dermed sendte den til president Joe Biden for signering. Allerede i august fikk pakken den nødvendige godkjenningen i Senatet.

Google-eier Alphabet passerte mandag en markedsverdi på 2.000 milliarder dollar for første gang. Blant de største teknologivinnerne

Brikkeselskap skjøt opp

Databrikkeselskapet Advanced Micro Devices(AMD) har inngått en avtale om å levere serverprosessorer til Facebook-eieren Meta. fortalte selskapet under et arrangement mandag.

Nyheten bidro til å sende AMD-aksjen opp 10,14 prosent på Wall Street.

Avtalen innebærer at AMD sikrer en større bit av kaken blant de største teknologiselskapene i verden, og gir dermed Intel ytterligere konkurranse. AMD har nå 10 prosent markedsandel, ifølge Bloomberg.

I tillegg til avtalen lanserte AMD en rekke nye produkter på arrangementet mandag. Dette inkluderte blant annet AMD Epyc-prosessorer med bedre minne, som blant annet skal brukes av Microsoft.

Norsk investor er ikke bekymret etter Twitter-brukere stemte for Musks milliardsalg

Tesla falt etter Twitter-avstemning

Tesla tok mye oppmerksomhet ved starten av dagen etter at toppsjef Elon Musk i helgen skapte stor aktivitet på Twitter. I en avstemning spurte han følgerne sine om han skulle selge 10 prosent av aksjene i elbilprodusenten.

– Det har vært mye snakk om at urealisert gevinst på aksjer er en måte å omgå skatt på, så jeg foreslår å selge ti prosent av mine Tesla-aksjer, skrev Musk på Twitter, i et stikk til president Joe Bidens plan om å skattlegge milliardærene i USA.

Av de rundt 3,5 millioner Twitter-brukerne som svarte var det 57,9 prosent som støttet et salg. De resterende svarte nei.

– Jeg var forberedt på å akseptere begge utfallene, svarte Musk i en tweet til en annen bruker etter at resultatet var klart.

Fortsatt har det ikke kommet noen offisiell bekreftelse på at salget har skjedd eller vil finne sted.

Tesla-aksjen falt nær syv prosent kort tid etter børsåpning i USA. Men hentet seg fort inn, og avsluttet dagen ned 4,86 prosent.

Publisert: