Stensrud-familien åpner luksushotell på Holmen

Signe Anne og Kristoffer Stensrud satser inntil 100 millioner kroner på et nytt hotell i eliteklassen i Stavanger sentrum. Da er også utgiftene til en to etasjers penthouse-leilighet på 450 kvadratmeter tatt med.

Signe Anne og Kristoffer Stensrud tenkte først å bygge eldreleiligheter i bygget, men det endte med luksuriøse hotellrom. Foto: Jon Ingemundsen

 • Tor Dagfinn Dommersnes
  Tor Dagfinn Dommersnes
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det er no litt artigpæng, der ja.

Trøndere kan være smått krevende å forstå. Og i dette tilfellet forsøker jeg å få rikingen Kristoffer Stensrud til å røpe hvor mye det har kostet å omskape Felleskjøpets gamle bygg i Nordbøgata 8 på Holmen til et luksushotell.

Han mener nok artige penger, og det betyr sikkert penger man gjør noe kjekt med.

– Først tenkte vi faktisk å bygge eldreboliger der, siden vi begynner å bli eldre, men så ombestemte vi oss og ville ha hotell. Et skikkelig hotell.

Tone Herigstad, i midten, er sylfersk hotelldirektør. Her flankert av Katarzyna Jania (ansvar for renhold) og Johanna Holmes (kommunikasjon og marked). Foto: Jon Ingemundsen


 1. Illustrasjonsbilde fra arkitektene. Sånn vil fasaden se ut når stillasene er fjernet om noen uker. De to øverste etasjene er bygget på, og inneholder en penthouseleilighet. Foto: Byggherre

 2. Bygget har lenge vært omkranset av stillaser, men de skal snart fjernes. Her fra Nordbøgata. Bygget til høyre rommet tidligere Bøndersnes Bank, men hotellbygget tidligere var Fellesskjøpet sitt butikkutsalg, lager og kontorer. Foto: Jon Ingemundsen

Eldre bygg

Ekteparet Stensrud kjøpte Nordbøgata 8 for 5,7 millioner kroner i 2011. Mange kjenner det som Laserklinikken. Det var bondesamvirket som bygde huset i 1937. I mange år var der både butikk, lager og kontorer.

Det er altså krevende å få konkrete tall ut av den tidligere eieren av Skagenfondene.

Det er planlagt et Smarthotel mellom Victoria Hotel (rød bygning) og Eilert Smith Hotel. Foto: Jon Ingemundsen

– Snakker vi om 75 millioner i investeringer? 100 millioner?

– Regnskapet er ikke gjort opp foreløpig, sier Stensrud. - Alle regningene er ikke betalt, så jeg vet ikke sikkert. Ambisjonene har jo også økt underveis. Men vi slipper å gange med pi, altså!

Oversatt: Stensrud slipper å gange budsjettet sitt med 3,14. Det holder med omtrent en halv pi forstår vi, altså vel 1,5.

– Og da blir det?

– Vel, vi kommer akkurat under et tresifret millionbeløp.

Konklusjon: Investeringen er tett på 100 millioner kroner.

Flott utsikt mot havnebassenget. Flere rom har en karakteristisk buet form, typisk for arkitekt Eilert Smith. Foto: Jon Ingemundsen

Undervurdert?

– Men satse på hotell i Stavanger nå?

– Nettopp!

Kristoffer Stensrud smiler godt og vi tenker på hans investeringsfilosofi når det gjaldt aksjer. Den inneholder tre U-er: «Undervurdert, Underanalysert og Upopulær».

Man kan trygt si at hotell har vært en upopulær bransje i Stavanger de siste årene. Bare spør Petter Stordalen.

Interiøret er typisk nordisk stil. Det er brukt mye røykt eik. Foto: Jon Ingemundsen

Helt spesielt

Men så har det også blitt et staselig bygg.

Sigrid-Helene Risa har i hele 2018 ledet hotellprosjektet.

– Her skal vi tilby noe spesielt. Gjestene våre skal føle seg meget godt ivaretatt. Vi holder en enkel stil, i høy kvalitet, sier Risa.

Det lille boutique-hotellet, altså livsstilshotellet, tilfører byen noe helt nytt.

– Vi fyller en nisje, og vi har god tro på at det over tid skal lønne seg. Og frokosten skal serveres på rommene, av Renaa Xpress.

– Hva vil det koste å bo her?

– Det vet vi ikke foreløpig. Det er et regnestykke vi tar litt seinere, sier Kristoffer Stensrud. - Men sannheten er jo at det er kjempebillig å bo på hotell i Stavanger. Her er det mye å gå på.

I januar skrev Aftenbladet at det er for tidlig å friskmelde hotellbransjen i byen, og at romprisene faktisk gikk ned i 2017.

Stensrud har rett i at det har vært priskrig i hotellbransjen i Stavanger. Men årsaken er jo for mange hotellrom i forhold til gjester. Og nå plusser han på med flere rom...

Det blir norske stilmøbler, her er noen av dem, men innredningen er ennå ikke ferdig. Foto: Jon Ingemundsen

Få men store rom

Eilert Smith Hotel, som totalt er på 750 kvadratmeter, har bare 11 rom. Størrelsen varierer, men de største er på 60 kvadratmeter. Alle rommene har eget kjøkken. Stilen er nordisk, i høy kvalitet tvers gjennom.

Pål Trodahl er ansvarlig arkitekt for ombyggingen og leiligheten på toppen. Der skal en av sønnene til Signe Anne og Kristoffer Stensrud bo, nemlig Kristian (31).

Det betyr at foreldrene, som bor i de to øverste etasjene i byens dyreste leilighet like i nærheten, kan vinke god natt til sønnen.

Hva leiligheten i de to øverste etasjene koster, er høyst usikkert. Den diskusjonen er ikke tatt foreløpig.

Solid bygget

Selv om det er et eldre bygg, har ombygging og påbygging ikke støtt på alvorlige problemer. Skjelettet består av solid betong fra 1930-årene. Nå er absolutt alt nytt innvendig.

Tone Herigstad er helt nyansatt hotelldirektør. Hun kommer nå fra Teekey, der tittelen var kreativ multitasker.

– Jeg har også bakgrunn fra Radisson-hotellene. Nå gleder jeg meg veldig til denne spennende oppgaven!

De første gjestene til Eilert Smith Hotel vil ankomme i desember. Offisiell åpning er i januar 2019.

Publisert:
 1. Kristoffer Stensrud
 2. Hotell
 3. Arkitektur
 4. Skagenfondene
 5. Lervig Aktiebryggeri

Mest lest akkurat nå

 1. Sykehusinnleggelser med covid-19 øker på SUS - ung pasient på respirator

 2. Vaksine-sms fikk hele systemet til å knele

 3. Lang ventetid for hageavfallsdunker i Sandnes

 4. – Et overras­kende funn gjorde at vi ble nødt til å tenke helt nytt

 5. Artist fra Sandnes fikk Spellemannpris

 6. – Når narkotika er forbudt, bør det ha konsekvenser å være i besittelse og skaffe seg narkotika