Lagrene av norsk storfekjøtt snart tomme

Det er snart tomt for norsk storfekjøtt på reguleringslager. Tollen på storfekjøtt er redusert for å forsyne markedet.

Ved utgangen av forrige uke var det rundt 360 tonn storfekjøtt på lager. Mangel på storfekjøtt har ført til at tollsatsene er redusert og det åpnes for import for å forsyne markedet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det melder markedsregulator Nortura, skriver Nationen.

– Vi har rådet Landbruksdirektoratet til å åpne for import. Lagrene har blitt redusert i lang tid, og det har ligget i kortene at reguleringslageret snart vil gå mer eller mindre tomt for norsk storfekjøtt, sier direktør Ole Nikolai Skulberg i Nortura totalmarked til avisen.

Som markedsregulator har Nortura plikt til å forsyne markedet. Det fører til at det bondeeide samvirket ber myndighetene om å redusere tollsatsene når det er behov for å supplere markedet med importert kjøtt.

17. mars ble tollen på storfekjøtt redusert slik at prisen på importert kjøtt havner på det norske prisnivået. Perioden med nedsatt toll vil vare fram til 6. april.

Det at det nå må importeres kjøtt, har ikke har noe med koronakrisen å gjøre, sier Skulberg.

Han sier at det ikke er uvanlig at det er mindre tilgang på norsk storfekjøtt denne tiden på året. Direktøren sier også at koronakrisen ikke har gitt store utslag i den totale etterspørselen eller tilgangen på kjøtt.

Publisert: