Telenor har opprettet nytt selskap

Etter flere års arbeid går effektiviseringsarbeidet i Telenor-konsernet nå over i neste fase. Det skjer blant annet gjennom etableringen av Telenor Infra.

Etter flere års arbeid går effektiviseringsarbeidet i Telenor-konsernet nå over i neste fase. Det skjer blant annet gjennom etableringen av Telenor Infra.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fra 1. januar har konsernet skilt eiendom og mobil-, radio- og bredbåndsnettet ut i et eget infrastrukturselskap.

Etter det E24 forstår, får selskapet ansvaret for all passiv infrastruktur i Telenors norske telenett. Det betyr at man flytter over alle mobilmaster og -basestasjoner og fastnettsiter i det norske mobilnettet fra Telenor Norge, tilhørende eiendommer som tidligere var eid av Telenor Eiendom-selskapet og Norkring og deres radio- og TV-master.

Telenor Infra er heleid av Telenor-konsernet, men er ikke underordnet Telenor Norge. Derfor blir Telenor Infra og Telenor Norge liggende som to sidestilte enheter i konsernstrukturen. Antall ansatte i det nye selskapet er mer enn doblet til 77 per 16. januar.

– Opprettelsen av Telenor Infra er en del av moderniseringsarbeidet vårt og vil være med å optimalisere virksomheten for å skape bedre digitale tjenester som kommer kundene til gode, sier pressesjef Tormod Sandstø i Telenor.

Selv om Telenor eier selskapet alene i dag, kan det komme til å få inn andre eiere.

Publisert:
  1. Telenor
  2. E24

Mest lest akkurat nå

  1. Rogfast kan bli utsatt to år: Mange vil bygge tunnelen nordover fra Randaberg

  2. Nakstad er smittet av korona

  3. 150-ugå er historie: – Nå får vi et konsept som kan vare lenge

  4. Prinsesse Ingrid Alexandra får foto av Jærkysten i myndighets­gave

  5. Bil kom over i motsatt kjørefelt og traff et tre

  6. Har jobbet i Viking – blir ny sjef i Bryne