Krypto-investorer får ta arrest i Bitcoins Norge-millioner

Tidligere kunder av kryptobørsen Bitcoins Norge får ta sikring i verdier for 12,5 millioner kroner, har Stavanger tingrett bestemt.

Publisert: Publisert:

Foto: Jon Ingemundsen

 • NTB

Det er fare for at verdier kan gå tapt hvis det ikke tas sikring i dem nå, ifølge Stavanger tingrett, som i sin kjennelse blant annet viser til påstander om det er «vesentlig tvil om viljen og evnen til å gjøre opp for seg» i Bitcoins Norge. De 83 tidligere kundene til kryptovaluta-børsen fikk dermed fullt gjennomslag hos retten, skriver E24.

Les også

Tidli­gere kunder av bitcoin-selskap fra Stavanger krever arrest i verdiene

De har fremmet krav om sikring av verdier – bankinnskudd og formuesgoder – i Bitcoins Norge for til sammen 12,5 millioner kroner. Det største enkeltstående erstatningskravet er på 1,18 millioner kroner, men flere av saksøkerne har krav på over 500.000 kroner.

En av leverandørene Bitcoins Norge ble i våres utsatt for at dataangrep, som også rammet den norske kryptobørsen. Kryptovaluta til en verdi av nær 4,5 millioner kroner var stjålet, meldte Bitcoins Norge-gründer Ole-André Torjussen. 1. juli kunngjorde han at kundenes innskudd ville bli solgt.

I begynnelsen av juli kunne bitcoin selges til rundt 11.000 dollar per stykk, men Bitcoins Norge lovet kun å tilbakebetale verdien fra 1. mai, da kursen var under halvparten.

Det har ikke lyktes NTB komme i kontakt med Torjussen i forbindelse med denne saken. Heller ikke E24 har fått Torjussens kommentarer. Han har tidligere lovet at kundenes verdier skal tilbakeføres dem og avvist kategorisk alle påstander om bedrageri – blant annet såkalt «exit scam».

Publisert:

Les også

 1. Bitcoin-Torjussen kan bli politianmeldt

 2. Bitcoins Norge med millionunderskudd

 3. Bitcoins Norge vil tvangsselge all tilgjengelig kryptovaluta etter hackerangrep

Mest lest akkurat nå

 1. DN: Flere smittet på fest hjemme hos smittevernoverlege

 2. NRK: Prisen på munnbind sjudoblet

 3. Sterke reaksjoner etter skrekkvelten: – Hvert eneste ben i ansiktet er brukket

 4. Vi spiser mye mer importert frukt enn norsk. Det ønsker Ryfylke å gjøre noe med

 5. Bergelands­tunnelen blir stengt fra mandag til jul: – Veldig omfattende oppgradering

 6. Veien til Melshei stengt fredag og lørdag

 1. Bitcoin
 2. Kryptovaluta
 3. Ole-Andre Torjussen
 4. Bitcoins Norge